Skocz do zawartości

kupno roweru

ziom12368

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam 51 lat do setki.Do szczęścia potrzeba mi roweru za 1000zł max. bo tyle naskładałem w ciągu 15 lat.;) Rower musi być uniwersalny. Prosze o rade.

ps.podajcie najlepiej link z rowerami do allegro...

Napisano

Chyba powinieneś sprecyzować swoje wymagania. Zamiast wieku lepiej podać swoje gabaryty (wzrost i wagę).

Uniwersalny może miec wiele znaczeń.

Uniwersalny, bo można nim jeździć w każdą pogodę, w dzień i w nocy (wtedy potrzebne jest wyposażenie jak błotniki, oświetlenie itp).

Uniwersalny, bo można nim zjechać i podjechać pod każdą górę niezależnie od stopnia nachylenia (wtedy liczy liczba przełożeń i dobre hamulce).

Uniwersalny, bo można nim jeździć po każdym rodzaju nawierzchni (wtedy potrzebne jest odpowiednie zawieszenie i ogumienie).

Uniwersalny, bo będzie użyteczny w codziennnym użytkowaniu. Można nim pojechać sklepu po worek kartofli, do biblioteki po książkę, do pracy, czy z żoną na bagażniku na randkę (ze względu na stan infrastruktury rowerowej w Polsce, to ostatnie może okazać się bardzo trudne).

Napisz jaki chciałbyś rower lub/i co chciałbyś na nim robić.

1000zł to niezbyt wiele na rower, dlatego wybór musi być szczególnie przemyślany.

Pozdrawiam.

Napisano

Mam 180cm i 91 kg wagi (mam nadzieje nieco zbić).Myślę że moje znaczenie uniwersalny odnosi się do : Uniwersalny, bo można nim jeździć po każdym rodzaju nawierzchni (wtedy potrzebne jest odpowiednie zawieszenie i ogumienie).Mieszkam w terenie górskim więc wycieczki rowerowe planuje po różnych nawierzchniach w terenie pagórkowatym. Proszę o radę.. Pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...