Skocz do zawartości

[Zapięcie]Co kupić?

addybek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam dosyć drogi rower i chcę go dobrze zabezpieczyć przed kradzierzą cena zapięcia nie gra roli musi być dobre i solidne napiszcie jakie polecacie

Napisano

Ja natomiast polecę zapięcie na motor (kuty ,hartowany łańcuch ) Oczywiście musi mieć Certyfikat jakości. Kosztuje jakieś 150zł Do tego jakaś dobra kłódka , bo przeważnie w takich zapięciach kaleczą kłódki i przez kłódki się otwiera takie zapięcie. Do tego przeplatasz przez tylne koło i tylne trójkąty ramy i nie ma możliwości aby Ci rower zniknął. Pamiętaj żeby z mózgiem zapinać również rower - niżeli do latarni czy kosza na śmieci :)

Pozdrawiam

Napisano

Zamki z 1 filmu nie są już praktycznie stosowane przez znane firmy, więc przestań powtarzać bzdury.

Ciekawe, czy tak samo sprawnie by mu szło w terenie i przy gorszym dojściu do zamka.

Napisano

@addybek1 - Każde zapięcie da się otworzyć. Nie ma zamków nie do sforsowania. Tu jednak zamek zostaje otwarty po minucie grzebania przez specjalistę używającego specjalnego narzędzia. Miał komfort, bo pracował w domu, bez stresu jakim byłoby takie działanie w terenie.

Moim zdaniem to bezpieczne zapięcie. Złodziej raczej skieruje się ku rowerowi zapiętemu linką - tę łatwo przetnie nożycami, lub otworzy wytrychem :) a nie będzie się bawił kilka minut przy Twoim zamku :)

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Napisano

Witam a ja mam pytanie co sądzicie na temat tego zabezpieczenia: http://allegro.pl/za...2183247710.html

Mam do wydania max 200 złotych na zapięcie. mam nowy rower za spore pieniądze i nie chce stracić roweru a czekają mnie wakacyjne wyjazdy nad zalew ;) A jak nie takie to co kupić ? zależy mi na zapięciu mobilnym i łatwym w przewożeniu ;)

Napisano

Z tego co się orientuje jest tu zamontowany zwykły zamek, który ma zapadki po obydwu stronach, co dla złodzieja znającego się na zamkach nie będzie raczej stanowiło przeszkody, ponad to za ta cenę to nie licz na dobrą jakość. W podobnej cenie masz KRYPTOLOCK SERIES 2 955 ( mbike.pl )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...