shiler Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam. Zmuszony byłem ostatnio wymienić ramę w moim rowerze. Kupując ramę (używaną) dokupiłem tez przednia przerzutkę Shimano xt FC-M771 (stara była acera). Niestety jak się później okazało nie do końca mogę zamontować ją poprawnie gdyż przeszkadzają mi śrubki od mocowania bidonu. Jak mam zamontowaną tak jak na zdjęciu to przy najmniejszym blacie łańcuch przechodzi dosłownie parę milimetrów nad prowadnica. A gdybym chciał dać poniżej śrubki to prawdopodobnie na największym blacie nie zmieścił by się łańcuch w prowadnicy. Zostawić tak jak jest? Wymienić przerzutkę na inna czy co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Miałem podobny problem. Wystarczy wykręcić śrubę, a w obejmie wypiłować rowek w który schowa się gniazdo śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Podaj ilość zębów na korbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 korba 42/22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Zrób tak jak kolega na górze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 A ile od góry prowadnicy do łańcucha na największym blacie powinno być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 1-3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Miałem podobny problem. Wystarczy wykręcić śrubę, a w obejmie wypiłować rowek w który schowa się gniazdo śruby. To nie ta sama obejma, co w starszych XT - gruba, solidna... Ta obejma jest dosyć, hmmm... "delikatna" (cieńka), więc by jej nie osłabiać, to może lepiej zeszlifować gniazdo na ramie??? Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deF Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 A może po prostu wykręcić śrubę i darować sobie korzystanie z tego mocowanie na bidon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 I co mu to da jak w ramie jest wystający insert pod tą śrubę? Sprawa jest beznadziejna bo co byś nie zrobił to i tak będzie źle, tj albo piłowanie, albo brak koszyka albo przerzutka za wysoko/za nisko. Oddaj tą przerzutkę i kup Top Swinga, bo szkoda nerwów na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.