Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] różnice pomiędzy modelami

kumas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam się do zakupu nowych lub używanych hydraulików. Mam 2 opcje. Stare modele Avida ,które nie są już produkowane Juicy 5 albo 7. Nie wiadomo jak to będzie z dostępnością części w razie jakichś awarii. Chociaż czytałem że są to solidne hamulce. Z drugiej strony nowe avidy elixir R lub 5. Z opinii użytkowników wiem że są nie raz z nimi kłopoty.Lepiej dołożyć kase , kupić u dystrybutora i mieć gwarancje. Jeden model z tych 4 różni się diametralnie. Jest to juicy 7. Ma pokrętło pad contact. Z tego co się orientuje może być ono przydatne choć nie koniecznie. Chciałbym wybrać z tych hamulców te jedyne.Ale które?

Napisano

Osobiście z Avidów mam hamulce Elixir R. Jeździłem też na 5kach ale te mają według mnie gorszą modulacje od eRek.

Kupiłem je dość okazyjnie bo za 700 zł komplet na gwarancji, nówki sztuki. Śmigam na nich od czerwca więc niezbyt długo ale jak na razie jest OK. Przejechały maraton górski, góry Karkonosze i mazowieckie maratony bez żadnych przygód :)

Napisano

Dziękuje za odpowiedź. Tak szukam i nie mogę znaleźć)-: Które sklepy internetowe posiadają Avida od dystrybutora. Tak żeby była Polska gwarancja

barteqs7

Gdzie kupiłeś swoje?

Napisano

Ja kupiłem używane shimano m535. Po 2 tygodniach z uszczelki pociekł olej I tyle było z zacisku I 80 zł. Jedyny plus to to, że były tak metaliczne klocki.

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Napisano

Swoje kupiłem w Jeleniej Górze na ulicy Wolności, są tam dwa sklepy na tej ulicy. Jednak który to był nie potrafię jednoznacznie stwierdzić, musiałbym znaleźć jakiś dowód zakupu.

A to nie jest tak, że każdy sklep ma od Harfy sprowadzane? On jest chyba wyłącznym dystrybutorem Avida w Polsce...

Napisano

Jedyne co mi trochę przeszkadza w juicy to to ze ich już nie produkują. Miałem okazje wypróbować 5 i 7,dosyć krótko ale kolosalnych różnic nie zaobserwowałem.Te pokrętło w 7 pewnie działa ale czy różnica jest odczuwalna i warta dopłaty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...