Skocz do zawartości

[Rama] dartmoor + wszystko z northtec halcyon

xZNANYx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam was ;D Mam dla was wielllkiee zadanie :)

Więc tak posiadam rower Northtec Halcyon DB,od niedawna spodobała mi się jazda w streecie i skate parku. Postanowiłem że kupie rame do takiego katowania :)

Moja prośba brzmi tak czy jak kupię tą ramę ( http://allegro.pl/dartmoor-street-style-dh-fr-dirt-street-tanio-i1759138513.html ) to podzespoły ze starego roweru ( specyfikacja http://www.northtec-bike.com/pl/rowery-2010/rowery-mtb/16-halcyon-db ) będą pasowały do tej ramy. Z czasem bym dokupił lepszy amortyzator, suport itp

W grę wchodzi też http://allegro.pl/rama-kross-sign-ds-dirt-street-dh-fr-i1762953679.html

I jeszcze jedno pytanie czy jak bym wsadził stary amortyzator do tej ramy to muszę kupić nowe stery?

Z góry dzięki za pomoc.

UP !

UP

Napisano

nie, stery można przełożyć do nowej ramy ;)

a części powinny pasować, ew sztyca w nowej ramie może mieć inną średnicę i będzie trzeba kupić redukjcę albo nową sztyce.

ale nie wróżę temu długiego życia, bo osprzęt zupełnie nie nadaje się do skakania

a z tych dwóch ram wziąłbym signa, bo ten wielki dwupółkowy amor założony do tego darta myślę ze nieźle zmęczył tą ramę ;)

Napisano

Dzięki ci panie ^^ do dartmora sztyca gratis to by był +

Kumpel w northtec blade ma podobne części i mu wszystko chodzi :D tak jak mówię z czasem koła,suport,amortyzator i będzie latanie ;D

Dzięki wielkie :P tak sobie myślałem że jak nikt nie odp to prywatną do Ciebie napiszę ;D THX

Napisano

Zacznijmy od tego, że żadna z tych ram nie nadaję się do parku i streetu a tym bardziej komponenty ze starego roweru. Więc składanie nowego zacząłbym od sprzedania starego. Najlepsza i najbezpieczniejsza opcja.

Napisano

Sign nadaje się do streetu i to jak najbardziej w ramie 14 :P dużo osób jeździ w streecie na tej ramie, a stary rower sprzedam max za 700 zł a za to nic nie kupię :P

Napisano

xZNANYx No to wątpię w takim razie czy rozumiesz co to w ogóle jest street. Sign to funbike, którego geometria nie jest nastawiona na żaden styl a tym bardziej na street. Materiał, geometira, długi tym, który wręcz przeszkadza w streecie, wszystko zaprzecza by ta rama mogła dobrze sprawować się w streecie. Owszem można jeździć ale to jakbyś sam sobie kłody pod nogi rzucał.

Jak kupować to mądrze, chyba, że chcesz swoje pieniądze w błoto wyrzucić.

Napisano

Bombell,

chłopak chce sklecić coś na czym pewnie chce się nauczyć bunnyhopa na jakiś murek i moze manuala, przy wydaniu niewielkiej kasy. Do tego nada się sign, a z czasem jeśli poczuje, że street to coś więcej niż skoki z murka i będzie się chciał w tym rozwijać to kupi coś sensowniejszego.

Obaj wiemy, że jest mnóstwo innego sprzętu lepiej nadającego się do streetu niż sign, z częściami do xc, ale w tej kasie ciężko mu będzie złożyć coś lepszego, bo wątpię, że za jego rwr dostałby 500zł - a za tyle to moze kupić samą ramę do streetu średniej klasy, albo lepsza używkę ;)

xZNANYx,

nie oczekuj po tym rowerze cudów, i nie zdziw się jak jakaś cześć padnie.

powiedz tez ile mozesz max dać na tą ramę, bo koło 200zł, można wyhaczyć coś bardziej streetowego czasem ;)

Napisano

Pointa odpuść bo dentysta wyjdzie drożej.

A ta oferta dotyczy części, które są wymienione. Do 200zł szukaj Voida 2,0 albo Jumpa 09

Napisano

To jest stary model. Od 2009 roku zrobili porządek z geometrią, burdel w wykonaniu nadal pozostał ale jak za tą cenę nie można narzekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...