Skocz do zawartości

[bluza/kurtka] Ubiór na cały rok

Gordon91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad kupnem kurtki/bluzy na rower. Do tej pory jeździłem w zwykłej bawełnianej bluzie,jednak nie raz i nie dwa wiatr bardzo dawał się we znaki. Zależy mi na tym,żebym mógł dobierać górną część garderoby tak,abym spokojnie mógł jeździć od temperatury ok. -5 stopni Celsjusza.

Myślałem nad opcją kupienia czegoś chroniącego przed wiatrem i deszczem jednocześnie,jednak ostatnio przechodzi mi przez myśl zakup bluzy-wiatrówki + lekkiej,poręcznej kurtki na deszcz,którą mógłbym wozić ze sobą w plecaku.

Wstępne propozycje to:

Nalini Saccarina

Nalini Quarzo

lub może taki zestaw:

Accent Aqua+Rogelli Capri

Dodam,że posiadam w domu poza zwykłymi rowerowymi koszulkami jeszcze termoaktywną,cienką koszulkę z długim rękawem marki Stoor,która zawsze może stanowić dodatkową warstwę.

Jak uważacie,brać zestaw czy może jedną porządną bluzę/kurtkę? Co innego moglibyście polecić?

No jak dla mnie to trochę za drogo bo lekko cztery stówki wychodzą. Dodatkowo trochę design tych accentów mi nie podchodzi. Najfajniej by było dla mnie zakupić coś bez żadnych większych wzorów - coś jak zaproponowana przeze mnie wyżej kurtka Nalini Quarzo. Tylko nie wiem czy nie będzie zbyt ciepła... Dlatego szukam jeszcze jakiś alternatyw.

Edit:

Softshelle akurat odrzucam - będzie za ciepło a poza tym ciężko będzie znaleźć coś z wydłużonym tyłem - a zależy mi na tym bo woda często intensywnie chlapie na plecy i niżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...