Gordon91 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad kupnem kurtki/bluzy na rower. Do tej pory jeździłem w zwykłej bawełnianej bluzie,jednak nie raz i nie dwa wiatr bardzo dawał się we znaki. Zależy mi na tym,żebym mógł dobierać górną część garderoby tak,abym spokojnie mógł jeździć od temperatury ok. -5 stopni Celsjusza. Myślałem nad opcją kupienia czegoś chroniącego przed wiatrem i deszczem jednocześnie,jednak ostatnio przechodzi mi przez myśl zakup bluzy-wiatrówki + lekkiej,poręcznej kurtki na deszcz,którą mógłbym wozić ze sobą w plecaku. Wstępne propozycje to: Nalini Saccarina Nalini Quarzo lub może taki zestaw: Accent Aqua+Rogelli Capri Dodam,że posiadam w domu poza zwykłymi rowerowymi koszulkami jeszcze termoaktywną,cienką koszulkę z długim rękawem marki Stoor,która zawsze może stanowić dodatkową warstwę. Jak uważacie,brać zestaw czy może jedną porządną bluzę/kurtkę? Co innego moglibyście polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alverek Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ja mam accent el nino bluza+ wiatrówka tormenta + podkoszulek długi rękaw pod spodem tez accent i było ok tylko cenowo chyba sporo za ten zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubabike Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 a ja polecam sie zastanowić na zakupem softshell-a. Zapewnia przyzwoitą ochronę przed deszczem i wiatrem, a do tego niektóre naprawdę fajnie wygladają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon91 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 No jak dla mnie to trochę za drogo bo lekko cztery stówki wychodzą. Dodatkowo trochę design tych accentów mi nie podchodzi. Najfajniej by było dla mnie zakupić coś bez żadnych większych wzorów - coś jak zaproponowana przeze mnie wyżej kurtka Nalini Quarzo. Tylko nie wiem czy nie będzie zbyt ciepła... Dlatego szukam jeszcze jakiś alternatyw. Edit: Softshelle akurat odrzucam - będzie za ciepło a poza tym ciężko będzie znaleźć coś z wydłużonym tyłem - a zależy mi na tym bo woda często intensywnie chlapie na plecy i niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A może coś takiego: http://www.tchibo.pl/Meska-kurtka-softshell-p200020650.html Nie mam, nie korzystałem. Poddaje tylko pomysł, może jakiś użytkownik się wypowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon91 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie nie - jak wyżej. Szukam czegoś bardziej przystosowanego do jazdy na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.