Skocz do zawartości

[rower] szosowy , wybor do 4000zl

Bezkarnymbyc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie ; )

Jezdze bardzo duzo , pokonuje duze dystanse . Zdecydowalem sie na rower szosowy , bo chce jezdzic szybciej i sie poprostu scigac ; )

Glownie szukam roweru z karbonowa rama a reszta czyli przerzutki oby wiecej ; )

Zadowolic mnie bedzie moglo 9 z tylu i 2 z przodu ..

Model , ktory mnie interesuje jest to : http://www.rowerymerida.pl/produkt128/race-903-18-rower-merida.html

Co mylsicie ? Co polecacie ?

Jakie firmy polecacie i oczywiscie jakie rowery ; )

Z gory Dzieki

P.S

nie jestem , takim amatorem . Poprostu licze na jakies ciekawe odpowiedzi .

Napisano

Przerzutki najlepiej dwie jedna z przodu i druga z tyłu :P

W Polsce z węglowych, mniej więcej w budżecie, przychodzą mi do głowy jakieś wyprzedaże Kellys czy lekko używane jak taka Merida.

ogolnie Kellysy mnie nie ciagna .. ewentualnie URC 6.9 a tak to nie ..

Chce dobry , szybki rower , aby wyciagnac jak najwiecej z wlasnych mozliwosci ; D

Napisano

Przecież wiesz, że rower sam z siebie nie jest szybki, inna sprawa to dopasowanie geometrii roweru + efektywna rama która nie marnuje energii - głównie to pozwala wyciągnąć maximum.

Która rama Ci podpasuje to my raczej nie wiemy.

Kompozyt teoretycznie powinien bardziej efektywnie niż alu przekazywać moc na pedały, więc z nówek polecę (nie wnikając w wyposażenie, wygląd i geometrię) :

http://www.decathlon.com.pl/PL/facet-3-156422622/

Teoretycznie ta rama ma potencjał :

Akceptacja przez: Rama i widelec są wynikiem 8 lat (2000 – 2007) zawodów na najwyższym poziomie, wraz z naszym partnerem AG2R. Rower mistrza Francji 2007 posiadał identyczną ramę i widelec. Mają na swoim kocie bardzo liczne wygrane w zawodach kolarskich.
ogolnie Kellysy mnie nie ciagna .. ewentualnie URC 6.9 a tak to nie ..

No to dostałeś właśnie propozycję 6.9, tylko nie wiadomo jak z ozmiarem ...

Napisano

Przecież wiesz, że rower sam z siebie nie jest szybki, inna sprawa to dopasowanie geometrii roweru + efektywna rama która nie marnuje energii - głównie to pozwala wyciągnąć maximum.

Która rama Ci podpasuje to my raczej nie wiemy.

Kompozyt teoretycznie powinien bardziej efektywnie niż alu przekazywać moc na pedały, więc z nówek polecę (nie wnikając w wyposażenie, wygląd i geometrię) :

http://www.decathlon.com.pl/PL/facet-3-156422622/

Teoretycznie ta rama ma potencjał :

No to dostałeś właśnie propozycję 6.9, tylko nie wiadomo jak z ozmiarem ...

Rozmiar to na 168

Napisano

No to jak najbardziej możesz przymierzyć się do tego Kellysa 6,9 którego zaproponował "spootnick", albo Decathlona ...

Napisano

Nie wydaje mi się żebyś znalazł osobę która jeździła na kilku z tych rowerów i potrafiła je porównać, wskazane by było żebyś sam przymierzył się do nich, obejrzał, osprzęt pewnie potrafisz porównać ... pewne jest, że karbonowa rama jest lepszą bazą pod ewentualną rozbudowę.

Napisano

Nie wydaje mi się żebyś znalazł osobę która jeździła na kilku z tych rowerów i potrafiła je porównać, wskazane by było żebyś sam przymierzył się do nich, obejrzał, osprzęt pewnie potrafisz porównać ... pewne jest, że karbonowa rama jest lepszą bazą pod ewentualną rozbudowę.

Problem jest w tym , ze zadnego sklepu z tymi rowerami w okolicy nie mam ..

Chyba , ze Wy je widzieliscie (Dolnyslask ) ja u siebie mam tylko Gianta z tej listy ..

Napisano

Ale przecież nie możesz kupować roweru bez przymiarki, jak sobie to wyobrażasz , chyba, że jest Ci obojętne jak rower będzie pasował, byle był ...

4000 to nie jest tak mała kwota, żeby obojętne Ci było jak się na rowerze czujesz.

Napisano

Według mnie może spokojnie wybrać rozmiar roweru na jednej marce, a kupić innej na podstawie wymiarów. Szczególnie zwracałbym uwagę na pozycję w dolnym chwycie. Sam mam 168 cm i jeżdżę na Accent Via Montana 52 cm z mostkiem 90 mm. Celowałbym w coś takiego czyli Giant S i Merida S/M.

Napisano

wszystko super , ale zadnego takie sklepu nie mam w swoim miescie i w najblizszej okolicy

Według mnie może spokojnie wybrać rozmiar roweru na jednej marce, a kupić innej na podstawie wymiarów. Szczególnie zwracałbym uwagę na pozycję w dolnym chwycie. Sam mam 168 cm i jeżdżę na Accent Via Montana 52 cm z mostkiem 90 mm. Celowałbym w coś takiego czyli Giant S i Merida S/M.

jak bede mial okazje to wezme to pod uwage

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...