Bezkarnymbyc Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Witajcie ; ) Jezdze bardzo duzo , pokonuje duze dystanse . Zdecydowalem sie na rower szosowy , bo chce jezdzic szybciej i sie poprostu scigac ; ) Glownie szukam roweru z karbonowa rama a reszta czyli przerzutki oby wiecej ; ) Zadowolic mnie bedzie moglo 9 z tylu i 2 z przodu .. Model , ktory mnie interesuje jest to : http://www.rowerymerida.pl/produkt128/race-903-18-rower-merida.html Co mylsicie ? Co polecacie ? Jakie firmy polecacie i oczywiscie jakie rowery ; ) Z gory Dzieki P.S nie jestem , takim amatorem . Poprostu licze na jakies ciekawe odpowiedzi .
spootnick Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Przerzutki najlepiej dwie jedna z przodu i druga z tyłu W Polsce z węglowych, mniej więcej w budżecie, przychodzą mi do głowy jakieś wyprzedaże Kellys czy lekko używane jak taka Merida.
Bezkarnymbyc Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Przerzutki najlepiej dwie jedna z przodu i druga z tyłu W Polsce z węglowych, mniej więcej w budżecie, przychodzą mi do głowy jakieś wyprzedaże Kellys czy lekko używane jak taka Merida. ogolnie Kellysy mnie nie ciagna .. ewentualnie URC 6.9 a tak to nie .. Chce dobry , szybki rower , aby wyciagnac jak najwiecej z wlasnych mozliwosci ; D
Rulez Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Przecież wiesz, że rower sam z siebie nie jest szybki, inna sprawa to dopasowanie geometrii roweru + efektywna rama która nie marnuje energii - głównie to pozwala wyciągnąć maximum. Która rama Ci podpasuje to my raczej nie wiemy. Kompozyt teoretycznie powinien bardziej efektywnie niż alu przekazywać moc na pedały, więc z nówek polecę (nie wnikając w wyposażenie, wygląd i geometrię) : http://www.decathlon.com.pl/PL/facet-3-156422622/ Teoretycznie ta rama ma potencjał : Akceptacja przez: Rama i widelec są wynikiem 8 lat (2000 – 2007) zawodów na najwyższym poziomie, wraz z naszym partnerem AG2R. Rower mistrza Francji 2007 posiadał identyczną ramę i widelec. Mają na swoim kocie bardzo liczne wygrane w zawodach kolarskich. ogolnie Kellysy mnie nie ciagna .. ewentualnie URC 6.9 a tak to nie .. No to dostałeś właśnie propozycję 6.9, tylko nie wiadomo jak z ozmiarem ...
Bezkarnymbyc Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 Przecież wiesz, że rower sam z siebie nie jest szybki, inna sprawa to dopasowanie geometrii roweru + efektywna rama która nie marnuje energii - głównie to pozwala wyciągnąć maximum. Która rama Ci podpasuje to my raczej nie wiemy. Kompozyt teoretycznie powinien bardziej efektywnie niż alu przekazywać moc na pedały, więc z nówek polecę (nie wnikając w wyposażenie, wygląd i geometrię) : http://www.decathlon.com.pl/PL/facet-3-156422622/ Teoretycznie ta rama ma potencjał : No to dostałeś właśnie propozycję 6.9, tylko nie wiadomo jak z ozmiarem ... Rozmiar to na 168
Rulez Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 No to jak najbardziej możesz przymierzyć się do tego Kellysa 6,9 którego zaproponował "spootnick", albo Decathlona ...
Bezkarnymbyc Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 a co myslicie o : Merida 903-18 Meerida scultura Evo 904 com Meerida Race Lite 904 Com Btwin Facet 3 Giant tcr 1 wiecej mi do glowy nie przychodzi ..
Rulez Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Nie wydaje mi się żebyś znalazł osobę która jeździła na kilku z tych rowerów i potrafiła je porównać, wskazane by było żebyś sam przymierzył się do nich, obejrzał, osprzęt pewnie potrafisz porównać ... pewne jest, że karbonowa rama jest lepszą bazą pod ewentualną rozbudowę.
kman Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Polecam ten kalkulator w celu uzyskania odpowiednich wymiarow ramy dla ciebie http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
Bezkarnymbyc Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 Nie wydaje mi się żebyś znalazł osobę która jeździła na kilku z tych rowerów i potrafiła je porównać, wskazane by było żebyś sam przymierzył się do nich, obejrzał, osprzęt pewnie potrafisz porównać ... pewne jest, że karbonowa rama jest lepszą bazą pod ewentualną rozbudowę. Problem jest w tym , ze zadnego sklepu z tymi rowerami w okolicy nie mam .. Chyba , ze Wy je widzieliscie (Dolnyslask ) ja u siebie mam tylko Gianta z tej listy ..
Rulez Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Ale przecież nie możesz kupować roweru bez przymiarki, jak sobie to wyobrażasz , chyba, że jest Ci obojętne jak rower będzie pasował, byle był ... 4000 to nie jest tak mała kwota, żeby obojętne Ci było jak się na rowerze czujesz.
spootnick Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Według mnie może spokojnie wybrać rozmiar roweru na jednej marce, a kupić innej na podstawie wymiarów. Szczególnie zwracałbym uwagę na pozycję w dolnym chwycie. Sam mam 168 cm i jeżdżę na Accent Via Montana 52 cm z mostkiem 90 mm. Celowałbym w coś takiego czyli Giant S i Merida S/M.
Bezkarnymbyc Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Napisano 13 Sierpnia 2011 Nie wydaje mi się żebyś znalazł osobę która jeździła na kilku z tych rowerów i potrafiła je porównać, wskazane by było żebyś sam przymierzył się do nich, obejrzał, osprzęt pewnie potrafisz porównać ... pewne jest, że karbonowa rama jest lepszą bazą pod ewentualną rozbudowę. wszystko super , ale zadnego takie sklepu nie mam w swoim miescie i w najblizszej okolicy Według mnie może spokojnie wybrać rozmiar roweru na jednej marce, a kupić innej na podstawie wymiarów. Szczególnie zwracałbym uwagę na pozycję w dolnym chwycie. Sam mam 168 cm i jeżdżę na Accent Via Montana 52 cm z mostkiem 90 mm. Celowałbym w coś takiego czyli Giant S i Merida S/M. jak bede mial okazje to wezme to pod uwage
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.