Skocz do zawartości

[naprawa] obręcz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio podczas jazdy gałąź wkręciła mi się w koło. Nieszczęśliwie uszkodzeniu nie uległa szprycha lecz kawałek obręczy, wokół mocowania szprychy, który jakimś cudem odleciał. Wiedząc że i tak na gwarancji tego nie uznają, naprawiłem to w prowizoryczny sposób, wsadziłem nakrętkę i na niej zamocowałem szprychę( podkładka niestety nie wytrzymywała), zapominając o tej naprawie jeździłem w takim stanie trochę. W końcu zauważyłem że zaczęła się robic centra, a niestety szprych bardziej odkręcic juz nie można. Stąd moje pytanie, czy da się jakoś naprawic tą obręcz. Ewentualnie kupic jakieś w miarę nie drogie koło. Jeżeli to pomoże dodam że jeżdżę rowerem marki Hercules Jump.http://allegro.pl/hercules-jump-super-cena-sklep-z-1699-zl-i1748914140.html

Napisano

Albo lżej w tej cenie: Accent Pathfinder, też niezłe opinie zbiera albo Mavic XM317, ale to nieco drożej, ale o wiele wytrzymalsze.

Napisano

Zapomniałem dodac, że jest to rower crossowy, na którym koła są 28" a szerokośc opon 1,6" która mi odpowiada. Według sklepu, wymiary mej obręczy to 622x19.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...