Lisuuu Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 siema mam pytanie co do decathlonu i znizek posezonowych, a mianowicie: czy sa one zawsze po sezonie w kazdym sklepie? jesli sa to kiedy dokladnie i jak duze moga byc bo przymierzam sie do kupna b'twin RR 8.1 2010 (2699 zl) ktory jest troche ponad budzetem i chcialbym wiedziec kiedy najlepiej kupic i o ile moze pojsc w dol z gory dzieki i przepraszam jesli wybralem zly dzial jestem tu nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie ma reguły, w jednym sklepie mogą obniżyć w innym nie, w dodatku przeceny w różnych sklepach mogą mieć różną wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novszy Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Mało tego, że w każdym sklepie mogą być przeceny w innym czasie, to dodatkowo w danym sklepie mogą być różne upusty na różne towary. Ja np. kupując rower(w 2-ej połowie sierpnia ubiegłego roku) dostałem ciekawą propozycję ceny i rozmawiałem ze sprzedawcą na temat cen rowerów tych z niższej półki. Jednak powiedział że na te w ogóle nie planują obniżać cen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon91 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Dodatkowo warto czasami spytać się o upust jeśli rower jest ostatnim jaki posiadają. Jest szansa dostać kilka procent upustu. Nie wiem do końca jak to jest z rowerami,ale na części można do 20% wytargować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RooSha Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Kumpel przy kupnie roweru zapytał czy jak zapłaci gotówką całą kwotę to dostanie rabat. Wiele mu nie urwali z ceny, ale zawsze coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisuuu Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 dzieki za komentarze... pewnosci ze mnie bedzie stac nie mam ale mnie podniesliscie na duchu aa i jeszcze pytanie czy obnizki posezonowe sa wieksza czy moze te zimowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RooSha Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Z reguły największe obniżki są zaraz przed wprowadzeniem nowej kolekcji, a kiedy tak owa będzie to ciężko powiedzieć. Ale tak jak kolega wcześniej napisał, że może być tak, że cena przez cały rok będzie stała. Śledź uważnie, lub poszukaj innego, tańszego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 O ile się nie mylę, to w lutym ten rower tyle, że z ubiegłego roku w łódzkim decathlonie był przeceniony na 2100. Także zniżka już jest odczuwalna dla portfela. Czekaj co najmniej do listopada, musi się coś pojawić. Natomiast nigdy nie było opuszczane w przypadku gdy klient podchodził i pytał się o rabat. Bez znaczenia czy kupował 2 rowery, czy płacił gotówką, czy sztabkami złota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RooSha Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Widocznie kumpel miała farta skoro dostał rabat, lub mnie okłamał w co wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbrozin Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Jeżeli masz sklep, w którym rowery po sezonie wiosna/lato znikają ze sklepu na rzecz nart i sprzętu zimowego to najlepiej jest kupować na wiosnę, gdy wracają z magazynów modele z poprzedniego rocznika. Wzoruję się tu konkretnie sklepami Intersport, pamiętam że obniżki rowerów które wróciły po zimie były rzędu 30-40%. No ale to Decathlon, nie wiem czy oni trzymają rowery cały rok na sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 @zbrozin "U mnie" w Decathlonie rowery są cały rok. Narty stoją w kompletnie innym miejscu, tam gdzie teraz są namioty itp. @RooSha Wątpię, żeby kłamał. Swój rower kupiłem w sumie za 75% ceny katalogowej. 12,5% rabatu za sam rocznik i tyle samo za to, że zapłacę gotówką. W dwóch innych sklepach oferowano mi po około 19%, jeśli tylko zdecyduję się z miejsca i zapłacę całą kwotę. Więc jest to możliwe. Ale nie w takich sieciówkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisuuu Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 @zbrozin "U mnie" w Decathlonie rowery są cały rok. Narty stoją w kompletnie innym miejscu, tam gdzie teraz są namioty itp. @RooSha Wątpię, żeby kłamał. Swój rower kupiłem w sumie za 75% ceny katalogowej. 12,5% rabatu za sam rocznik i tyle samo za to, że zapłacę gotówką. W dwóch innych sklepach oferowano mi po około 19%, jeśli tylko zdecyduję się z miejsca i zapłacę całą kwotę. Więc jest to możliwe. Ale nie w takich sieciówkach. ale mowimy caly czas o decathlonie i tam zaplaciles 75% czy po prostu przykladowo dajesz jakis sklep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Nie, to były inne sklepy. Zresztą dwa końcowe zdania w poprzedniej wypowiedzi chyba wszystko wyjaśniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisuuu Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 no wiem ale chcialem sie upewnic... a w takich ''sieciowkach'' jest szansa ze 15% zleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.