jacek83 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam, powoli przymierzam się do dalszej trasy i moim marzeniem - wyzwaniem jest własnie trasa do Torunia. Wcześniej jeździłem w trasy 70 km w jedną stronę i wiem, że w ciągu popołudnia z kilkoma przerwami byłem w stanie pokonac dystans 140 km. Chciałbym czegoś więcej. Najlepiej po ściezkach i mniej ruchliwych drogach "wiejskich". Trasę z Warszawy do Nowego Dworu mam wielokrotnie przećwiczoną i tak chciałbym zacząć, pytanie - co dalej? Odcinek głownej drogi z Nowego Dworu do Płocka wydaje mi się zbyt ruchliwy. Sporo tam TIRów... no ale jeśli nie ma innej trasy jakoś przeboleję... Może ktoś miał juz podobny pomysł albo się wybiera??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 proponuję google maps i tym podobne wynalazki przejżeć, trasa przez Płońsk jest masakryczna nawet dla samochodów. to będzie jakieś 220 km a bokiem może i więcej. powodzenia ps. jak masz gps do auta możesz mu zapodać wyliczenia trasy najkrótszej, 4x4 itp. albo mapę sobie dobrą zakup wydrukuj i kredkami wytycz(i tak powiniene s mapkę skołować). ps.2 może : Bulkowo. Staroźleby, a potem Raciąż i wsdłuż trasy do Torunia potem można na nią wskoczyć, jest lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek83 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Z tego co sprawdziłem w google maps to będzie 244 km. Zacznę od przejechania tego dystansu "na sucho" - po trasach które znam - zobaczę ile czasu jest potrzebne i czy możliwe przejechać to w dobę. Z tego co widzę większa częśc trasy prowadzi 10-tką, czy jak piszesz wzdłuż. Czy są jakies trasy równoległe do niej tak jak ma to miejsce z trasą 7? A może posiada szerokie pobbocze ( o oddzielnej ściezce nawet nie marzę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Jakbyś nie pojechał to będzie źle, bo 10 na Toruń owszem szeroka i z poboczami ale po środku jezdni są wysepki a kierowcy muszą między tym manewrować m.in. poboczem. 62 na Płock wąska, często bez poboczy i dużo więcej TIRów niż na 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek83 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 W tej sytuacji będe musiał poszukac jakiejś innej trasy. Na pedaluj.pl udostepniono trasę Toruń-Włocławek Ktoś to z powodzeniem przejechał i oznaczył jako łatwą... Może oprę się o ten odcinek, teraz tylko sprawa dojazdu do samego Włocławka. Tylko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek83 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Przejechałem 10tkę autobusem i rzeczywiście nie ma co - wąska, ruchliwa a pobocze ciągle ucieka przez wysepki. Znalazłem lepsza trasę po drugiej stronie Wisły - droga numer 575, prowadzi aż do Płocka, miejscami dziurawa ale ruch niewielki - z tego co zauważyłem służy głównie miejscowym. 575 dojadę do Płocka a dalej nocleg w Nowym Duninowie. Dalszy etap trasy jest już sprawdzony przez kogoś innego. Zrobiłem już całościową mapkę a w pierwszej połowie września ruszam w drogę! http://maps.google.pl/maps?saddr=warszawa&daddr=%C5%81omna+to:Trasa+575+to:I%C5%82%C3%B3w+to:Nowy+Dunin%C3%B3w+to:Waganiec+to:Nieszawa+to:Raci%C4%85%C5%BCek+to:Ciechocinek+to:Ot%C5%82oczyn+to:Wo%C5%82uszewo+to:Toru%C5%84&hl=pl&ie=UTF8&sll=52.588866,19.538498&sspn=0.297017,0.614548&geocode=FSz2HAMdBZ9AASkBn4aaZsweRzH80-qIKr7wcg%3BFStJHwMdZA49ASmHcMIk77AeRzEMhmt8jdPPrw%3BFXdSHwMdsPI3AQ%3BFTWiHgMdVJcxASlf4W6gsfcbRzEaHnpX6BJKjg%3BFc9XIgMdZT0pASmVBwYmlX0cRzEj1YFWXWTJzA%3BFfimJQMdVQYgASnb2TNmlbscRzF4yXtPiRBZGw%3BFWEwJgMd5VAgASmT4aLqe7kcRzGf6se-_Qh8Pg%3BFaWGJgMdyhEfASlrmCr_ULccRzExL_UEq_ee9Q%3BFcneJgMdP8keASktvL9GDLccRzGiP7tB2AKtQg%3BFUZLJwMd8KodASmBfYsFe7YcRzHm0LqUyo_yIg%3BFWE2JwMd2hceASkBmpIGX7YcRzHC69vc4TTkew%3BFR7tKAMdLMobASkZ7JTZ4TQDRzHEiWpYmnJKdA&mra=ltm&dirflg=w&vpsrc=0&z=9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.