Skocz do zawartości

[przerzutka] problem z ustawieniem

w81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam mam taki problem chcę ustawić przerzutkę tylną i jak ustawie ,że bez problemu zmienia zębatki do góry to nie chce zrzucać na dół zruca co drugą ,a jak zrzuca dobrze to znowu jest problem z wrzucanie i nie mogę dojść do ładu z tą przerzutką. Przerzutka to X9

Napisano

Spójrz na stan linek i pancerzy. Jak podciągasz w górę przełożenie to nacisk jest dużo większy niż zmniejszaniu. Może po prostu masz zabrudzone i nie reaguje.

Zobacz czy linka jest dobrze naciągnięta.

Napisano

mam kaset ma tyle samo biegów co manetka zresztą jest to cały napęd X9

Linka powinna być maksymalnie naciągnięta ?? naciąg przy manetce mam odkręcony do połowy.

Napisano

PN11 regulowałeś kiedykowlwiek srama :icon_exclaim::icon_question:

w przypadku srama akurat linka powinna lub w "miare" luźna jak masz na najmnijeszej zebatce z tyłu

to nie szitmano ze lina musi byc napieta :whistling:

a przyczyn ze cos jest nie tak moze być wiele krzywy hak zabrudzone pancerze wyciagniety łańcuch

Napisano

napęd ma 3 miesiące i może przejechane 1000km więc raczej kaseta i łańcuch bezie jeszcze ok.

Napisano

Czyli błąd w regulacji :P albo gdzieś jest za krótki pancerz i lince stawia opór, a jak jeszcze nie dałeś czegoś żeby miala mniejszy opór (smaru) to pewnie tu leży problem. Ale najpierw dobrze przeczytaj poradnik :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...