Skocz do zawartości

[korba] moze doradzicie?

Ziomek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Dzisiejsze pytanie brzmi: Czym roznia sie te dwie korby od siebie?

1) Shimano Tourney FC-TX70

fc-tx70.jpg

i

2) Shimano Tourney

5051.gif

Niby wygladaja podobnie (48,38,28) - ale moze uswiadomicie mi pewne roznice i pomozecie w podejciu decyzji co zakupu: KTORA WYBRAC??? KTORA LEPSZA???

Cenowo wygladaj podobnie, wizualnie tez - ale mi chodzi o szczegoly : wytrzymalosc, material.

Czy ramiona tych korb (szerokosc) wplywaja jakos na sposob jazdy? Moze ktos z Was jezdzi na takich?

Korba ma isc do roweru trekkingowego!

A moze inne korby polecicie do 100 zł - ale to juz druga czesc pytania!Zalezy mi na 1 czesci :033:

BARDZO LICZE NA WASZA POMOC!!!

Szerokosc korb ma wpływ na ich sztywność to zalezy ile wązysz jeśli wiecej nizte 70kg to musisz pamietac że przy mocniejszym nacisku na pedłą korba sie wygina a nawe może pójsć. Miedzy korbami jet bardzo mała róznica ja bym brał te na górze bo łandniejsza i wyglada na solidnijeszą

Tak sie sklada ze waze ok 68 kg , ale nie wiem czy to wazna widomosc!

"Szerokosc korb ma wpływ na ich sztywność" to mnie zaciekawilo!?Widac roznice w szerokosci, ale czy to ma az tak znaczacy wplyw na komfort jazdy?

Ta pierwsza korba to pewnie ostatni model - moze sie myle?

Czekam nadal na Wasze pomocne opinie!

Więc jeśli ważysz 68kg. to sugerowałbym wziasc te na górze, jesli mówisz że sa w tej samej cenie to lepeij wziasc ta, sadzac po ilości przenaczonych pieniądzy na te korbe nie jesteś maniakiem odchudzania roweru wiec te drobne różnice w wadze nie zrobią ci róznicy (tak sądze). Napisz w jaki sposob korzystasz z rwoeru czy skaczesz czy xc czy street czy poprostu na wycieczki.

A i i jeszcze sprawdź długosc ramion obu korb, nie wiadomo ile mają zwykle jest to koło 170mm. ale róznie z tym bywa wiadomo, jeśli długie ramie tym lkepeij się rozpedzać ale tez nacisk na to ramię sie zwiększa razem z odchyleniem od suportu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...