Marc3l Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Taką małą zagwozdkę mam składam sobie rowerek i ostatnio dotarł do mnie zamówiony amorek. Ale po wstępnej przymiarce wygląda to tak zdjęcie po wsadzeniu amortyzatora w główkę ramy i nałożeniu kierownicy wystaje kawał rury, to jest dobre 10cm wiem ze jeszcze dojdą kołnierze sterów ale to będzie może po 5mm to i tak zostaje 9cm gołej rury. Tak powinno być? Przecież nie będę nakładał 9cm pierścieni dystansowych może mnie ktoś oświecić? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Bo to trzeba przyciąć. Amortyzator widocznie jest nowy i sterówki są takie długie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc3l Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 OK, dzięki wielkie za szybką odpowiedź To może powiesz mi jeszcze jaka powinna być długość do powiedzmy "streetowego" roweru? Jest jakiś standard czy to już kwestia dopasowania pod siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Kwestia dopasowania. Pamiętaj żeby docinać mając już wymierzone wszystko łącznie ze sterami, podkładkami, etc. bo jak za dużo utniesz, będzie kiszka Jak za mało, można dociąć, pamiętaj o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc3l Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Dobra, dzięki bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Zostaw sobie nieco zapasu, nawet 10 mm. Nie będzie to estetycznie wyglądać ale w razie sprzedaży amorka jesteś o krok do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.