adanio7 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 3 miesiące temu kupiłem rower Kona. Model prawie podstawowy, ale nic więcej do miasta nie potrzeba. Mam problem, który zauważyłem jakieś 1.5 miesiąca temu. Jadąc z dużą prędkością po prostym (ścieżka, ulica) słyszę bardzo denerwujący dźwięk. Ciężko mi go opisać, ale brzy jak drżenie o bardzo wysokiej częstotliwości. Nie jest to bardzo głośne, ale dźwięk jest słyszalny i dość irytujący. Zauważyłem, że gdy dociążam przód drżenie ustaje. Zastanawiałem się jeszcze, czy to może tarcza hamulcowa, ale na logikę obciążenie amortyzatora chyba nie powinno mieć nic do pracy hamulca. Czy ktoś ma jakieś pomysły, gdzie twki problem? Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot4ba Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Może tarcza jest luźna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A jakie masz opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwinn Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ja mam to samo, i zlokalizowałem że ten odgłos idzie z piasty, będę pod koniec tygodnia na serwisie to napisze Ci dokładnie co mi powiedzą. ( tak nawiasem, dźwięk jest intensywniejszy gdy skręcasz? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adanio7 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Może tarcza jest luźna ? Z tarczą jest wszystko ok. Jest sztywno przykręcona. A jakie masz opony? Fabryczne Kenda 26x2.10 ja mam to samo, i zlokalizowałem że ten odgłos idzie z piasty, będę pod koniec tygodnia na serwisie to napisze Ci dokładnie co mi powiedzą. ( tak nawiasem, dźwięk jest intensywniejszy gdy skręcasz? ) Faktycznie! Masz rację. Przy skręcaniu dźwięk się nasila. Albo jestem przewrażliwiony, albo z tyłu zaczyna mi się robić to samo... Rower mam 3 miesiące! Jak uda Ci się to naprawić, to daj znać ile to może wynieść cenowo i czy w końcu ustało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwinn Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Faktycznie! Masz rację. Przy skręcaniu dźwięk się nasila. Albo jestem przewrażliwiony, albo z tyłu zaczyna mi się robić to samo... Rower mam 3 miesiące! Jak uda Ci się to naprawić, to daj znać ile to może wynieść cenowo i czy w końcu ustało Mam nadzieje że zrobie to na zasadzie gwarancji bo rower mam nowy;) ( chodź z przebiegiem 4tyś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adanio7 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Mój ma przejechane góra 2500km ale napis na ramie MADE IN ..... wszystko tłumaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A jakiego napisu się spodziewałeś, nawet sid jest robiony w tajwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adanio7 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Schwinn - udało Ci się to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwinn Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 nawet nie podjąłem się naprawy, bo bym był bez roweru ok miesiąca. Polecili mi jeździć do póki się nie rozpadną a później o zwrot pieniędzy za daną część wystąpić. Z czego masz piasty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.