Skocz do zawartości

[Bardo] wycieczka jednodniowa

daid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

w niedzielę 14.08.2011 planujemy z Majkelem (1979majkel) uderzyć w Góry bardzkie. W planie jest przejechanie pętli po Górach Bardzkich szlakiem czerwonym, start i meta w Bardzie. Tempo raczej turystyczne ;)

Mapka obrazująca szlak tutaj -> http://www.adambjr.wro.vectranet.pl/mapy/Mapy/gb-east.gif

Cytat ze strony bardo.pl:

"Pętla o długości ok. 43,8 km prowadzi Górami Bardzkimi i Złotymi przez Bardo - Przełęcz Łaszczową - Przełęcz Kłodzką - Przełęcz Chwalisławską - Chwalisław - Laski - Laskówkę - Janowiec i Bardo"

Ktoś chętny?

Napisano

Be in touch ;)

jest na razie Nas trzech chetnych w tym dwoch zdeterminowanych na wlasnie traske po bardzkich... co prawda planowalismy poniedzialek.. ale zobaczymy co da sie zrobic i odezwe sie :)

Napisano

W planie jest przejechanie pętli po Górach Bardzkich szlakiem czerwonym, start i meta w Bardzie.

Trasa jak widzę częściowo pokrywa się z trasą BM. Zdecydowaną większość stanowią szerokie szutrówki o różnym nachyleniu. Las jest bogactwem tych rejonów. Eh Bardo - moje rejony. Gdybym nie miał innych planów rowerowych to chętnie bym się zabrał :icon_mrgreen: . Trasa krótka, więc mogę jedynie polecić, żeby z Barda do przeł Łaszczowej zamiast czerwonym rowerowym (w połowie asfalt) jechać niebieskim pieszym. Dalej też można niebieskim do przeł Kłodzkiej, ale wówczas czeka was atrakcja w postaci podejścia na Ostrą Górę i ekstra zjazd z Podzameckiej Kopy na przeł Kłodzką.

Napisano

Trasa krótka, więc mogę jedynie polecić, żeby z Barda do przeł Łaszczowej zamiast czerwonym rowerowym (w połowie asfalt) jechać niebieskim pieszym. Dalej też można niebieskim do przeł Kłodzkiej, ale wówczas czeka was atrakcja w postaci podejścia na Ostrą Górę i ekstra zjazd z Podzameckiej Kopy na przeł Kłodzką.

Zepewne tak zrobimy ;) dzieki za podpowiedz!

Napisano

Cześć,

Jeśli jest możliwość dołaczenia się, daid napisz o której/skąd startujecie. Planujecie tylko te 40km'ów ? Jakie tempo przewidujecie ?

pozdr

Spotykamy się przy Astrze o godz 8,30-9,00 i stamtąd jedziemy na dwa auta do Barda. Wstępnie wycieczka miała obejmować tylko te 40 km, ale padł pomysł by podjechać jeszcze do Srebrnej Góry na forty. Wszystko jest do dogadania;)

Napisano

Cześć wszystkim.

Wraz z kolega jesteśmy na tak :thumbsup: . Wyruszamy z Wałbrzycha, wiec dojazd powinien zająć nam jakieś 1,5h.

Proszę Szanownego Organizatora o jakieś dane kontaktowe (najlepiej PW) żebyśmy się mogli na miejscu odnaleźć.

Do zobaczenia.

Napisano

Uuuuu widze że ekipa sie rozrasta :) i super super super sasasasasa :) brzydale lubią fajne ekipy emeryckie ;) około 10:30 Bardo, proponuje łapnąć sie na Srebrną Górę, warto bo pikna trasa :)

I proponowałbym (przepraszam, jako nie-organizator, że sie wtrącam) spotkać się w jakimś dziś ustalonym punkcie, żeby jutro nie było szaleństwa i pół godziny zmarnowane na szukanie sie (bo doszły jak widzę dwa samochody z róznych kierunków, pierwotnie były tylko dwa z wrocławia :) )

Napisano

Im więcej ludzi tym zabawniej.

Co do miejsca zbiórki w Bardzie to proponuję dworzec PKP .

Proszę Szanownego Organizatora o jakieś dane kontaktowe (najlepiej PW) żebyśmy się mogli na miejscu odnaleźć.

Do zobaczenia.

Poszło PW z numerem kontaktowym

Napisano

Ja jutro jadę od przełęczy Walimskiej przez Wielką Sowę i dalej na południe górkami do Srebrnej i dalej do Barda.... Możliwe że się spotkamy na trasie :D

Napisano

Ufffff ja wstałem, kac nieziemski, mała impreza wypadła ale będzie dobrze. zaczynam zbierać szpej:D

Skad ja to znam... imprezy nie bylo, a kac jest ;) do zoba :P

Napisano

Nooo już w domu w końcu, z piwkiem upragnionym :D

Było super, naprawdę dzięki, i nawet pomimo tego co nie było do końca super, to miło że mogliśmy sobie nawzajem pomóc :) Takie tripy są właśnie najbardziej budujące :)

Dobra ekipa rulez ;)

Dzięki i pozdro :)

Napisano

Dziekuje za przyjemna przejazdzke dookola Barda, niewielki zgrzyt, ktory mam nadzieje, ze bedzie mial wiekszych konsekwencji i do wesela sie zagoi, nie wplynal na mile spedzony czas na dwoch kolkach w zacnym towarzystwie :)

Pozdrawiam i do zobaczenia :)

Napisano

Siemka dzicy popierdzielacze;)

już jestem w domu i zgrywam fotki;) dzięki za mile spędzoną niedzielę. Do następnego razu, tylko tym razem bez mszy na szczytach poproszę;)

Napisano

Piękna relacja :) i wynik tak ogólnie patrząc na sporo podjazdów po mokrym i kamienistym, i sporo pauz - wcale niezły ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...