daid Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Witajcie, w niedzielę 14.08.2011 planujemy z Majkelem (1979majkel) uderzyć w Góry bardzkie. W planie jest przejechanie pętli po Górach Bardzkich szlakiem czerwonym, start i meta w Bardzie. Tempo raczej turystyczne Mapka obrazująca szlak tutaj -> http://www.adambjr.wro.vectranet.pl/mapy/Mapy/gb-east.gif Cytat ze strony bardo.pl: "Pętla o długości ok. 43,8 km prowadzi Górami Bardzkimi i Złotymi przez Bardo - Przełęcz Łaszczową - Przełęcz Kłodzką - Przełęcz Chwalisławską - Chwalisław - Laski - Laskówkę - Janowiec i Bardo" Ktoś chętny?
Szoppers Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Be in touch jest na razie Nas trzech chetnych w tym dwoch zdeterminowanych na wlasnie traske po bardzkich... co prawda planowalismy poniedzialek.. ale zobaczymy co da sie zrobic i odezwe sie
argusiol Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 W planie jest przejechanie pętli po Górach Bardzkich szlakiem czerwonym, start i meta w Bardzie. Trasa jak widzę częściowo pokrywa się z trasą BM. Zdecydowaną większość stanowią szerokie szutrówki o różnym nachyleniu. Las jest bogactwem tych rejonów. Eh Bardo - moje rejony. Gdybym nie miał innych planów rowerowych to chętnie bym się zabrał . Trasa krótka, więc mogę jedynie polecić, żeby z Barda do przeł Łaszczowej zamiast czerwonym rowerowym (w połowie asfalt) jechać niebieskim pieszym. Dalej też można niebieskim do przeł Kłodzkiej, ale wówczas czeka was atrakcja w postaci podejścia na Ostrą Górę i ekstra zjazd z Podzameckiej Kopy na przeł Kłodzką.
Szoppers Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Trasa krótka, więc mogę jedynie polecić, żeby z Barda do przeł Łaszczowej zamiast czerwonym rowerowym (w połowie asfalt) jechać niebieskim pieszym. Dalej też można niebieskim do przeł Kłodzkiej, ale wówczas czeka was atrakcja w postaci podejścia na Ostrą Górę i ekstra zjazd z Podzameckiej Kopy na przeł Kłodzką. Zepewne tak zrobimy dzieki za podpowiedz!
pilon Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 No to i ja się zabiorę Do zoba w każdym razie
heniekkrol Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Cześć, Jeśli jest możliwość dołaczenia się, daid napisz o której/skąd startujecie. Planujecie tylko te 40km'ów ? Jakie tempo przewidujecie ? pozdr
1979majkel Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Odnosnie pory to nie bede sie wypowiadal bo nie lezy to w mojej gestii ale tempo emeryckie wiec hektolitrow potu bym sie nie spodziewal.
daid Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Napisano 13 Sierpnia 2011 Cześć, Jeśli jest możliwość dołaczenia się, daid napisz o której/skąd startujecie. Planujecie tylko te 40km'ów ? Jakie tempo przewidujecie ? pozdr Spotykamy się przy Astrze o godz 8,30-9,00 i stamtąd jedziemy na dwa auta do Barda. Wstępnie wycieczka miała obejmować tylko te 40 km, ale padł pomysł by podjechać jeszcze do Srebrnej Góry na forty. Wszystko jest do dogadania;)
heniekkrol Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Czyli ok. 10:30 planujecie dojazd ?. ( Myślałem, że umawiacie się na miejscu. )
deTem Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Cześć wszystkim. Wraz z kolega jesteśmy na tak . Wyruszamy z Wałbrzycha, wiec dojazd powinien zająć nam jakieś 1,5h. Proszę Szanownego Organizatora o jakieś dane kontaktowe (najlepiej PW) żebyśmy się mogli na miejscu odnaleźć. Do zobaczenia.
pilon Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Uuuuu widze że ekipa sie rozrasta i super super super sasasasasa brzydale lubią fajne ekipy emeryckie około 10:30 Bardo, proponuje łapnąć sie na Srebrną Górę, warto bo pikna trasa I proponowałbym (przepraszam, jako nie-organizator, że sie wtrącam) spotkać się w jakimś dziś ustalonym punkcie, żeby jutro nie było szaleństwa i pół godziny zmarnowane na szukanie sie (bo doszły jak widzę dwa samochody z róznych kierunków, pierwotnie były tylko dwa z wrocławia )
daid Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Napisano 13 Sierpnia 2011 Im więcej ludzi tym zabawniej. Co do miejsca zbiórki w Bardzie to proponuję dworzec PKP . Proszę Szanownego Organizatora o jakieś dane kontaktowe (najlepiej PW) żebyśmy się mogli na miejscu odnaleźć. Do zobaczenia. Poszło PW z numerem kontaktowym
1979majkel Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Jesli przez wieksza liczbe osob i zabawniej rozumiesz to, ze bedzie wiecej osob, ktore sie beda z nas smialy to zgadzam sie z przedmowca
heniekkrol Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 fajne ekipy emeryckie sie beda z nas smialy Panowie, nie straszcie. Co to za asekuranckie podejście ? Chyba coś tam depniemy, nie ?
1979majkel Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 hahaha chyba slimaka jak sie jakis na drodze pojawi
blona Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Ja jutro jadę od przełęczy Walimskiej przez Wielką Sowę i dalej na południe górkami do Srebrnej i dalej do Barda.... Możliwe że się spotkamy na trasie
pilon Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Ufffff ja wstałem, kac nieziemski, mała impreza wypadła ale będzie dobrze. zaczynam zbierać szpej:D
Szoppers Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Ufffff ja wstałem, kac nieziemski, mała impreza wypadła ale będzie dobrze. zaczynam zbierać szpej:D Skad ja to znam... imprezy nie bylo, a kac jest do zoba
pilon Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Nooo już w domu w końcu, z piwkiem upragnionym Było super, naprawdę dzięki, i nawet pomimo tego co nie było do końca super, to miło że mogliśmy sobie nawzajem pomóc Takie tripy są właśnie najbardziej budujące Dobra ekipa rulez Dzięki i pozdro
1979majkel Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Dziekuje za przyjemna przejazdzke dookola Barda, niewielki zgrzyt, ktory mam nadzieje, ze bedzie mial wiekszych konsekwencji i do wesela sie zagoi, nie wplynal na mile spedzony czas na dwoch kolkach w zacnym towarzystwie Pozdrawiam i do zobaczenia
daid Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Napisano 14 Sierpnia 2011 Siemka dzicy popierdzielacze;) już jestem w domu i zgrywam fotki;) dzięki za mile spędzoną niedzielę. Do następnego razu, tylko tym razem bez mszy na szczytach poproszę
pilon Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 (...) dzicy popierdzielacze;) (...) Ironia sie Ciebie trzyma
daid Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Napisano 14 Sierpnia 2011 przecież prawdę napisałem;) fotki: https://picasaweb.google.com/104404674422220537770/Bardo14082011 ślad gps: http://www.sportstracklive.com/track/map#daid84/Cycling/14.08.2011/306140/full
heniekkrol Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Dzięki za wspólny wypad. Widoczek musi być.
pilon Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Piękna relacja i wynik tak ogólnie patrząc na sporo podjazdów po mokrym i kamienistym, i sporo pauz - wcale niezły
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.