karbeti Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Może ktoś mi wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy amorami Rock Shox Dart 3 a Tora TK. Ponoć Tora jest lepsza ale dlaczego. Czy jest sztywniejszy na boki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Tora jest lepsza. Ma tłumienie olejowe itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Dart 3 też ma tłumienie olejowe. Tyle to wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 dart 3 jest zapewne z rocznika 2010 lub niżej bo na 2011 nie ma już dart 3 na koło 26 cali a tora TK to wersja na rok 2011 a różnica jest taka, że dart ma golenie górne 28 mm a tora ma 32 mm więc jest sztywniejsza. system amortyzacji i tłumienia jest ten sam czyli lewa goleń sprężyna a prawa turnkey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No właśnie widziałem darta na koło 29". Czyli co różni się tylko wymiarami górnej goleni. Twardość ta sama co w darcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 podobna też trzeba być w miarę ciężkim żeby chodziło na standardowej sprężynie, ale zawsze można wymienić sprężynę na żółtą (miękka) jak by co to mam darta 3 2009 Disc z manetką poplock na sprzedaż bo kupiłem nowy amor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Nie zakupić nie potrzebuje, ale dzięki za odpowiedź. Rozjaśniłeś mi w głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.