Skocz do zawartości
  • 0

[koło tył] - pomoc w wyborze koła

Gość Michal

Pytanie

Gość Michal
Napisano

Witam,

Potrzebuje pomocy w doborze koła na tył do roweru miejskiego Batavus, koła 28"

Rower bardzo podobny do tego:

http://img685.imageshack.us/img685/5314/001zop.jpg (pożyczam fote z aukcji allegro)

moj ma przerzutkę na hak + 7 biegów (przód bez biegów)

wazę 85kg, tygodniowo robię około 150-200km tylko po mieście, ścieżkami/ulicami (wawa), rower staram się otrzymać dość lekki, wszystko co wymieniam staram się na lżejsza .

Potrzebuje pomocy w dobrze kompletnego koła, teraz mam piastę na wianki które mi często padają (mam jakaś solidna piastę shimano) szczególnie po deszczu (jeżdżę codziennie bez względu na pogodę)

Jaką sprzęt/firmę wybrać aby nie wymieniać koła za 2 tyg? chciałbym coś lepszego (do ~200zł) potrzebuję koło kompletne z 7 biegami, przerzutkę i łańcuch mogę wymienić przy okazji (teraz mam najtańsza przerzutkę na hak, za 16zł) Na oponie mam napisane 37x622 oraz 28 x 1 3/8 x ...(nie da się odczytać), hamulec mam taki szczękowy jak Wigry 3 miało przedni, dobrze wyregulowałem i daje rade :)

Będę wdzięczny za linki do aukcji lub namiar na sklep gdzie pojadę i wymieine na miejscu, nie mam narzędzi aby samemu to zrobić.

Dzięki!

Pozdrawiam Michał

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...