Skocz do zawartości

[Amortyzator]SR Suntour Duro DJ D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupilem sobie niedawno rower Mongoose Vanish.

Wielki minus to maly przedni amortyzator. Nie wiem jaki by pasowal, ale myslalem wlasnie o SR Suntour Duro DJ D.

Co o tym myslicie i czy pasowal by tak dosc duzy amor do takiego amatorskiego roweru..? :)

Rower ma mi sluzyc do jazdy po miescie i wypadu od czasu do czasu z kolegami w las ;)

Jestem nowy na forum.

Nie mam wielkiego doswiadczenia wiec prosze sie nie nabijac :D

Licze na wsparcie i pomoc w wybraniu odpowiedniego masywnego amora :)

Pozdrawiam!

Amortyzator nie jest oryginalny. Zostal wymieniony, poniewaz oryginalny zostal uszkodzony podczas transportu.

Nie jestem w stanie powiedziec nawet jakiej on jest firmy, gdyz nie ma zadnego logo.. nic. Jest wiekszy niz oryginalny w Mongoosach Vanish.

jaco96 dlaczego uwazasz ze sie nie oplaca..?

Mi chodzi tez o sam wyglad zeby sie ladnie prezentowal :D no i o wygode jazdy po lasach jak i ulicznych dragach po miescie :)

Albo napisze inaczej.

Moj rower wyglada tak:

http://sportsequipment-modern.blogspot.com/2009/09/mongoose-vanish-men-dual-suspension.html

tylko wiekszy amor przedni... nie oryginalny.

Chodzi mi o zamontowanie amortyzatora zeby rower nabral mniej wiecej takiego ksztaltu jak Kross Sign FR1 itp.

Prosze mi powiedziec czy byla by taka mozliwosc...

Chodzi mi o dobranie odpowiedniego amortyzatora do mojej Mongoosy zeby rower nadawal sie do jazdy po lesie, dosc ostrej jazdy

jak i do jazdy po miescie.

Mongoosa Vanish jest dosc wytrzymalym rowerem i mysle ze spelnial by moje wymagania do jazdy po trudnym terenie.

Sami pewnie wiecie ze Mongoosa nie jest chyba slaba firma wiec wykonanie jest dobrej roboty.

Nie znam sie dobrze na rowerach, a co dopiero na amortyzatorach wiec chcialbym prosic o wasza pomoc..

Chcialbym rowniez dodac, ze nie mam dosc duzej sumy na amortyzator wiec prosze nie proponowac jakis profesjonalnych amortyzatorow :D

Jestem mlody i chcialbym troche poszalec, ale nie mam za duzego budzetu :)

Pozdrawiam!

Miszczu... jak chcesz żeby w lesie Ci główka ramy zęby wybiła kup sobie tego Duracza :D

Ale to ZA DUŻO! Lepiej coś ze skokiem powiedzmy 100mm, ew. 110mm miały bodaj starsze Bombery. Kup sobie w cenie Duracza jakiegoś Raidona czy Torę (używka) i ciesz się fajną pracą. 100mm skoku endurowca nie czyni, ale wystarczy do lasu spokojnie. A większy amortyzator w najlepszym przypadku upośledzi rower - będzie gorzej skręcał, podjezdzal, paradoksalnie gorzej także zjeżdżał, no, ale będzie "wyglądał" <_<

Eh, ale wlasnie chodzi mi o to ze chcialbym cos duzego zamontowac, a 100mm to dla mnie za malo :D:D

Hmm... Bede chyba musial pomyslec o zmianie roweru, bo w tym chyba nie ma mozliwosci zamontowania amortyzatora ok. 130mm :(

Fajnie sobie rower wyglada jak ma duzy amor z przodu ;)

Chcialbym uzyskac efekt jak cos w stylu Kross Sign Fr1...

Nie chce zeby moj rower wygladal jak zwykly "goral" :D

Mongoosa Vanish jest dosc wytrzymalym rowerem i mysle ze spelnial by moje wymagania do jazdy po trudnym terenie.

Sami pewnie wiecie ze Mongoosa nie jest chyba slaba firma wiec wykonanie jest dobrej roboty.

Nie znam sie dobrze na rowerach, a co dopiero na amortyzatorach wiec chcialbym prosic o wasza pomoc..

Noo i po tych 3 zdaniach wiem wszystko. Ten rower nie nadaje się do "ostrzejszej jazdy" chyba że przez ostrą jazdę rozumiesz przejazd po 3 korzeniach, ten amor zabije ten rower szybciej niż myślisz. W ogóle wymiana amortyzatorów w takich rowerach niema najmniejszego sensu, co doskonale wiem z doświadczenia. Porzuć ten jakże radosny pomysł zbierz jakies 2k i kup choćby tego krossa, wyczynowy rower to , to nie jest ale Cię nie zabije na pierwszym krawężniku

Hm.. Dobra dzieki za pomoc!

Macie chyba racje ;)

Nazbieram kasy i kupie rower ktory spelnialby moje wymagania ;)

Myslalem, ze zmienie amortyzator to 'nabierze ksztaltu' o co mi najbardziej chodzilo :D no i bedzie wytrzymaly, ale z tego co tu piszecie to odpada, bo zniszczyl by tylko rower :P

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...