Reza Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam! Jestem nowy na forum. Chcę zapytać się was, czy tarcze Avid BB5 [160mm] będą pasowały do Hexagona V6[model 2010].Jeśli nie, to jakie [do 350zł] będa pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Jakie teraz masz hamulce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reza Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Teraz mam fabryczne - Tektro IO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 tarcza jest na 6 śrub więc z odpowiednim adapterem będzie pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reza Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 A co z rozmiarem tarczy? Czy inna ilość śrub wiąże się z wymianą piasty? http://allegro.pl/avid-hamulce-bb5-przod-tyl-160-180-203-super-cena-i1757335414.html To będzie dobre? I mam nadzieję,że nie trzeba będzie wymieniec manetek[mam przerzutki+hampel] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszpk Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Są dwa rodzaje mocowań tarcz na 6 śrub i na CenterLock. Żeby wszysto pasowało należy dokupić odpowiedni adaptera między ramę a zacisk. Trzeba znać wielkość tarczy w mm lub calach, mocowanie przy ramie i samym zacisku(są dwa standardy pm I iso) oraz czy adapter ma iść na przód czy tył. W sklepie ci pomogą dobrać. Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Mocowanie tarczy hamulcowej jest w dwóch standardach IS (na 6 śrub) oraz CL (CenterLock). W przypadku "Hexagon`a" piasty mają mocowanie pod tarcze na 6 śrub, a więc takie jakie są w aukcji. Rozmiar tarczy dobieramy w zależności od potrzeb/możliwości sprzętu. W zestawie dają odpowiedni adapter, gdybyś chciał więszką od obecnej tarczę hamulcową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reza Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Szalenie wam dziękuje, połapałem się. W hexie jest uchwyt na 6 śrub więc zastanowię się nad większą tarczą. Jeszcze zostało pytanie co z rączkami/manetkami. muszę je zmieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszpk Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Klamek na razie nie wymieniaj. Powinny pasować. Uważaj tylko przy pierwszym hamowamiu. Co do wielkości tarczy to musisz wiedzieć , że jeżeli montujesz ją na przód to musisz brać pod uwagę wytyczne producenta amora. Dla twojego xct v2 to niestety max 160 mm. Wieksza tarcza może go połamać lub spowoduje luzy po kilkuset km a tak złapie je "dopiero" po 2k km. Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reza Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Czy fakt, ze to jest xct v3 zmienia coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Wątpliwe by to coś zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszpk Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Xct zawsze miały I będą miały max 160 mm bo są tanie. Nawet przy zwykłych hamulcach potrafią dostać luzy po 2k km, przy tarczówkach szybciej. Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reza Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Dziękuję. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.