Skocz do zawartości

Długopole zdrój

Kforum1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Bardzo proszę o info ,czy jest gdzie jeźdźić w Długopolu-Zdroju ,chodzi mi o bezpieczne i płaskie ścieżki rowerowe z żoną i 10 latkiem.

Pozdrawiam

Napisano

Byłem tam trzy razy, ale nierowerowo autem... W sumie miejscowość jest niewielka i jedyne po czym można jeździć to dwa chodniki po obu stronach jezdni... Chyba, że zapuścisz się w lasy, ale tam raczej pagórkowato jest...

PS

Jest też oczywiście park zdrojowy, ale to 2 ścieżki na krzyż... Na jakieś 2 minuty jeżdżenia...

Napisano

Witam

Bardzo proszę o info ,czy jest gdzie jeźdźić w Długopolu-Zdroju ,chodzi mi o bezpieczne i płaskie ścieżki rowerowe z żoną i 10 latkiem.

Pozdrawiam

W samym Długopolu dużo nie pojeździsz, bo wieś jest mikroskopijna i nie posiada żadnej infrastruktury rowerowej. :)

Okolica za to bardzo malownicza i stworzona do wycieczek rowerowych. Polecam autostradę sudecką, Neratov, "Chałupę u nas" w Bartosovicach, pierogi w "Jagodnej", Międzylesie, Gniewoszów. Dobra mapa będzie miała z tyłu opisy tych i wielu innych miejsc.

Napisano

o ile mi dobrze wiadomo to Park Zdrojowy jest w przebudowie.Z dzieciakiem nie ma za bardzo gdzie jezdzic pozozstaja drogi do Bystrzycy,Miedzygórza,na Porebe i do Ponikwy.

Miejsce dobre do jezdzenia ale raczej preferujac jazde górska -ponizej to co zaliczylem bedac tam ostatnio:

1.Dł.Zdrój-Poręba,przeł.nad Poreba (w prawo)-Jagodna i pasmem do Starej Bystrzycy.

2.Dł.Zdrój -Poreba.przeł nad Poreba (w lewo )-Miedzylesie -Dł.Zdrój

3.Dł.Zdój -Poreba-przeł nad Poreba (prosto ) - kierunek Zieleniec -Duszniki Zdrój- Bystrzyca Kł.-Dł.Zdrój,

4.Dł.Zdrój- Bystrzyca Kł. -Czarna Góra(przekaznik)- Snieznik- Miedzygórze -Dł.Zdrój

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...