Justice89 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam .. Przymierzam się do kupna amortyzatora i dręczy mnie jedna rzecz, znalazłem to co mnie interesuje >> Manitou Drake. Tylko jest jeden problem, nie wiem, co to za rocznik, a z tego co wyczytałem starsze modele nie posiadały tłumienia ABS+ tylko zwykły ABS. I teraz pytanie do was, czy byłby ktoś w stanie stwierdzić, co to za rocznik i czy posiada ABS+, bo nie do końca wierze w to, co jest napisane w aukcji. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Po naklejkach stawiam, ze to rocznik 2009. Tłumienie Absolute (bez plusa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justice89 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Tak też przypuszczałem, dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Lumperator- pewnie chodzi Ci o naklejkę DRAKE ,która w pierwszych modelach była od przodu na prawej goleni poziomo tuż pod naklejką Manitou. Modele 2010 miały duży napis DRAKE na prawej goleni pionowo. Problem w tym ,ze na real foto na aukcji tej naklejki nie widać- więc to taka zgadywanka. Poproś sprzedawce o zdjęcie pokrętła blokady. Modele z ABS+ nie różnią się zewnętrznie od modeli bez ABS+. Na podstawie widocznych zdjęć trudno wyrokować o tym czy jest ABS+ czy go nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Widać - model 2009 miał czerwoną naklejkę Manitou na prawej goleni, 2010 na lewej Dodatkowo ad. 2009 przy regulacji tłumienia ma szarą naklejkę "Rebound", której brak w 2010. Także ten z aukcji to 2009 bez abs+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Zwracam honor. Chociaz dalej to nie świadczy o tym czy ten konkretny amorek ma ABS+ czy też nie. Tłumik ABS+ można zakupić oddzielnie ( w Polsce tylko z MILO,ale w krajach ościennych również bez manetki) . Już pomijam,ze może to byc model OEMowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justice89 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Brałem pod uwagę dokupienie tłumika ABS+, jednak wolę mieć gotowca bez dodatkowej zabawy. Faktycznie z tego co dzisiaj wyszperałem, to drake'i w takich detalach (naklejkach) jak na aukcji to starsze roczniki >2010, wolałem się jednak upewnić od osób w temacie. Puki co tego drake'a jako kandydata na amor odrzucam. Dzięki za pomoc. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.