Skocz do zawartości

[dętka]Chowający się wentyl.

kyez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Mam taki o to problem i chciałbym was prosić o pomoc. Może wydać wam się to błahe, ale wentyl mi się chowa.

Mianowicie tu są zdjęcia:

ZDJĘCIE1

ZDJĘCIE2

Nie wiem czy na czymś takim można jeździć, proszę o radę. To się schowa czy jak ? Niestety nie mogę

tego przytrzymać podczas pompowania bo mam dużo szprych i zwyczajnie nie ma jak.

Pozdrawiam, Przemek.

Napisano

Powinieneś mieć taką "nakrętkę" na gwint wentyla żeby był na wierzchu. Albo zmotaj sobie takie coś albo poproś kogoś do pomocy przytrzyma Ci wentyl kombinerkami i powinieneś dać radę napompować - na pewno coś wykombinujesz.

Napisano

Masz stożkową obręcz. Do takich obręczy zakłada się dętki z dłuższym wentylem. Ale jeśli dasz radę tak pompować , możesz tak jeździć :thumbsup:

Druga opcja jest taka , że być może przesunęła Ci się dętka. Wtedy musisz zdjąć oponę i poprawić dętkę w środku.

Napisano

To nie jest stożkowa obręcz, choć rzeczywiście ma wysoki profil. Spuść trochę powietrza i pociągnij lekko za wentyl. Jak wyjdzie to napompuj przytrzymując wentyl żeby się nie chował. Dętka chyba też nie jest przesunięta bo wtedy wentyl byłby pod kątem. A jeśli nic się nie da zmienić to raczej możesz jeździć.

Napisano

Na pewno po założeniu dętki docisnąłeś przez oponę wentyl?Jeśli nie i dalej tak jest to spróbuj napompować, jeśli się uda to nie ruszaj, a jeśli nie zmień dętkę.Proste.

Napisano

Tak tragicznie nie jest... Przy pompowaniu na flaku spróbuj przytrzymać go delikatnie chociażby małymi kombinerkami. Przy napompowanym nawet częściowo kole wentyl będzie sztywniejszy i będzie łatwiej. Możesz też pomyśleć o przedłużce (np. tu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...