yeti1232 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 mam pytanie co wybrać nową przerzutkę tylną sram x7 czy używkę x9 i czy jest różnica w działaniu przerzutek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Na Twoim miejscu jak w dobrym stanie wybrał bym x9, chodź zależy do czego rower używasz/jak jeździsz. X9 będzie trwalsza i lżejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti1232 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 http://allegro.pl/sram-x9-x-9-tyl-wejdz-nie-pozalujesz-i1759191967.html tylko obawiam się tego zadrapania przy wejsciu pancerza ba mam x7 i wykrzywiłem korpus i nie chce sie miec wtopy i może mieć zatarte sworznie tak jak moja ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Ja tam uwazam, ze od grupy X5 w gore u srama przerzutki dzialaja praktycznie tak samo jak sa dobrze wyregulowane. Roznica jest w wadze, uzytych materialach i moze lepszych koleczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Ja jeździłem jakiś czas na X5 , teraz zakupiłem używane X9 i czekam na paczkę Jeśli interesowała by Cię jakaś recenzja , napisz na PW za parę dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Jak dla mnie to lepiej kupić nową X7. Używam obu tych przerzutek w różnych rowerach i różnica jest faktycznie minimalna, chociaż wydaje mi się, że X9 lepiej działa pod obciążeniem. X7 przy jeździe pod górkę trochę leniwie przerzuca, no ale może to tylko moje odczucia? Jednak kupując nową masz pewność, że wsjo będzie ok, a różnica w działaniu jest minimalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti1232 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 moja x7 nie miała problemów pod obciążeniem a wie ktoś jak sprawuje sie x7 2010 ?] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 No tak, tylko ja użytkuję równocześnie dwa modele w dwóch rowerach i takie są moje odczucia w bezpośrednim porównaniu do X9. W sumie to może mi się tylko tak wydawać albo inne czynniki powodują taką pracę (wiadomo pancerze, linki itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 http://allegro.pl/sr...1759191967.html tylko obawiam się tego zadrapania przy wejsciu pancerza ba mam x7 i wykrzywiłem korpus i nie chce sie miec wtopy i może mieć zatarte sworznie tak jak moja ;/ Pierwsza gleba i nowa będzie wyglądała tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 2 Września 2011 Udostępnij Napisano 2 Września 2011 odgrzeję temat zastanawiam się nad tym samym sram x9 2010 czy x7 2011 cena ta sama ale co lepiej wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 2 Września 2011 Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Wszystko zależy od stanu używanej x9. Jak jest ok i masz pewność w 100% to bierz x9. Jak nie masz, ja wybrałbym x7 ale nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 nowe x7 to z 2011 mogę mieć za 170zł a lekko używane x9 model 2010 (dostałem dużo zdjęć i wygląda dobrze- podobno ma zrobione kilka kilometrów) mogę mieć za 180zł jeszcze i tak się zastanowię i poobserwuję allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2011 uważaj żebys nie kupił np x7 pod 10 rzędów albo updfna x9 z 2010 bo była taka seria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 10 rzędowej x7 omijam ale o co chodzi z tym x9 coś słyszałem o wadliwej parti ale nie wiem o co chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Chodziło o to ze początek 2010 X.9 miały wade polegająca na tym ze wózek nie cował sie do ostatniej zazwyczaj 9 zębatki tak samo 8 czy 10, zaleznie od napędu. wade poprawili, ja mam model 2010 juz z wyeliminowaną wada działa elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 ok wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.