Skocz do zawartości

[koła] komplet, nowe

wojtus025

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar zakupić komplet kół do roweru i znalazłem na allegro fajne wizualnie(nie wiem czy jakościowo)i w przyzwoitej cenie jak na komplet: http://allegro.pl/komplet-kol-28-wzmacniane-duzy-stozek-tanio-i1740616837.html

Powiedzcie mi czy da radę zrobić na nich parę ładnych kilometrów? Ktoś je kojarzy? Mam trekinga( patrz "garaż"). Jeśli chodzi o widelec to czy może się trafić coś takiego, że będą za szerokie, albo za wąskie(tzn. w tych "środkach" zwanych piastami albo na tych ośkach)??? Trochę laickie słownictwo co świadczy o mojej znajomości na rowerach:)

Proszę o odpowiedzi i z góry dzięki.

Napisano

za taka cenę można kupić jedną dobra obręcz, nie wiem czy te koła będą w stanie sie kręcić przez 100km dla mnie to szok że ktoś może za taka cenę sprzedawać a widziałem już dużo makrokół

Aha pytanie czy będą pasować, rozmiar sie zgadza, szerokość piasty i średnica osi również. Cos Ci sie stało z obecnymi kołami?

Napisano

Nieee, obecne koła są w idealnym stanie(mam na nich ponad 5000km zrobione)i nie są pocentrowane(no jakby się porządnie przypatrzeć to coś tam, ale naprawdę malutko widać - ale śmigają). Chciałem zdjąć parę zbędnych rzeczy z mojego trekinga, a że chciałem też zdjąć oświetlenie z przodu to pozostanie prądnica w przednim kole(zmieniam na zwykłe z bateriami), więc i te koła trzeba zmienić - a do tego też dętki i jakieś sporo węższe opony( bo jak na rower turystyczny, którym śmigam po asfaltach tylko, to trochę za szerokie). A co do ceny to jak dla mnie to też za niska ale nie wiadomo jak z jakością... Zawsze się spodziewałem, że za taką cenę to można w miarę dobre koło kupić( oczywiście tylko jedno,a nie komplet) - tak jak pisałeś wcześniej.

Znalazłem jeszcze inne opony już chyba w dobrej cenie - 270zł/komplet:

http://allegro.pl/kola-28-szosa-alexrims-wolnobieg-maszyny-i1758278113.html

Są to szosówki ale nie wiem czy będą pasowały do mojego trekinga. Jak uważacie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...