wojtus025 Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam, mam zamiar zakupić komplet kół do roweru i znalazłem na allegro fajne wizualnie(nie wiem czy jakościowo)i w przyzwoitej cenie jak na komplet: http://allegro.pl/komplet-kol-28-wzmacniane-duzy-stozek-tanio-i1740616837.html Powiedzcie mi czy da radę zrobić na nich parę ładnych kilometrów? Ktoś je kojarzy? Mam trekinga( patrz "garaż"). Jeśli chodzi o widelec to czy może się trafić coś takiego, że będą za szerokie, albo za wąskie(tzn. w tych "środkach" zwanych piastami albo na tych ośkach)??? Trochę laickie słownictwo co świadczy o mojej znajomości na rowerach:) Proszę o odpowiedzi i z góry dzięki.
soliner Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 za taka cenę można kupić jedną dobra obręcz, nie wiem czy te koła będą w stanie sie kręcić przez 100km dla mnie to szok że ktoś może za taka cenę sprzedawać a widziałem już dużo makrokół Aha pytanie czy będą pasować, rozmiar sie zgadza, szerokość piasty i średnica osi również. Cos Ci sie stało z obecnymi kołami?
wojtus025 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Nieee, obecne koła są w idealnym stanie(mam na nich ponad 5000km zrobione)i nie są pocentrowane(no jakby się porządnie przypatrzeć to coś tam, ale naprawdę malutko widać - ale śmigają). Chciałem zdjąć parę zbędnych rzeczy z mojego trekinga, a że chciałem też zdjąć oświetlenie z przodu to pozostanie prądnica w przednim kole(zmieniam na zwykłe z bateriami), więc i te koła trzeba zmienić - a do tego też dętki i jakieś sporo węższe opony( bo jak na rower turystyczny, którym śmigam po asfaltach tylko, to trochę za szerokie). A co do ceny to jak dla mnie to też za niska ale nie wiadomo jak z jakością... Zawsze się spodziewałem, że za taką cenę to można w miarę dobre koło kupić( oczywiście tylko jedno,a nie komplet) - tak jak pisałeś wcześniej. Znalazłem jeszcze inne opony już chyba w dobrej cenie - 270zł/komplet: http://allegro.pl/kola-28-szosa-alexrims-wolnobieg-maszyny-i1758278113.html Są to szosówki ale nie wiem czy będą pasowały do mojego trekinga. Jak uważacie?
rybciasum Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Pamiętaj, są pod wolnobieg a nie kasete zalezy co tam masz w trekkingu?
wojtus025 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 no właśnie ja mam wolnobieg 7-rzędowy. Chciałbym być pewny, czy by pasowały te szosówki.
Desmond Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Skoro masz wolnobieg to na pewno będą pasować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.