Skocz do zawartości

[amortyzator] Nowy przedni amortyzator

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Chciałbym kupić nowy przedni amortyzator z dużym skokiem do tego roweru ->Kross Level A2. Mam 177 cm wzrostu i ważę 96kg (wiem trochę dużo, ale pracuje nad tym :)). Rowery używam głównie do jazdy w górskim terenie, ale także dużo skaczę po górkach, czyli można też powiedzieć że uprawiam amatorski i rekreacyjny downhill & freeride. Zaś jeśli chodzi o kwestie ceny to za bogaty nie jestem więc tak powiedzmy amortyzator do 500 zł. Z góry dziękuje. Pozdrawiam.

Dokładnie jak kolega wyżej - na tej ramie zanim zdążysz dotrzeć ten amortyzator to zrobisz sobie krzywde, zwłaszcza przy niemałej wadze. Druga sprawa to wkładanie do niej amortyzatora o większym skoku do czego rama nie jest przystosowana i co dodatkowo osłabi/upośledzi rower.

Otóż mam jeszcze jedno pytanie, mój obecny amortyzator jest w naprawię (blokada się zablokowała i mam sztywny amortyzator). Facet z serwisu powiedział że do mnie zadzwoni i powie ile to mnie to będzie kosztować. Dlatego pytam się: Do ilu zł warto go naprawiać? Z góry dziekuje.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...