Lucas18 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Siema. Chciałbym kupić nowy przedni amortyzator z dużym skokiem do tego roweru ->Kross Level A2. Mam 177 cm wzrostu i ważę 96kg (wiem trochę dużo, ale pracuje nad tym ). Rowery używam głównie do jazdy w górskim terenie, ale także dużo skaczę po górkach, czyli można też powiedzieć że uprawiam amatorski i rekreacyjny downhill & freeride. Zaś jeśli chodzi o kwestie ceny to za bogaty nie jestem więc tak powiedzmy amortyzator do 500 zł. Z góry dziękuje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Na tej ramie długo nie zajedziesz w przypadku takiego używania. Radzę kupić jakiegoś panica do tej twojej jazdy downhill & freeride. Albo przestać jeździć w taki sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsky Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dokładnie jak kolega wyżej - na tej ramie zanim zdążysz dotrzeć ten amortyzator to zrobisz sobie krzywde, zwłaszcza przy niemałej wadze. Druga sprawa to wkładanie do niej amortyzatora o większym skoku do czego rama nie jest przystosowana i co dodatkowo osłabi/upośledzi rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Do tego roweru masz już założony amortyzator z maksymalnym skokiem. To nie jest rower do skakania. Nie ma czegoś takiego jak rekreacyjny downhill. To tak jakbyś uprawiał rekreacyjne wyścigi na 1/4 mili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 No dobra. To jaki dobry amortyzator do tego roweru o taki ten. I w jakiej cenie. Do typowo górskiej jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Tylko amortyzator powietrzny. Pod twoją wagę to tylko taki. Może coś takiego http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-r-l-air-100mm-mod-2008-super-i1741914145.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobik2010 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Myślę za Tora 318 używka może być w tej cenie, ewentualnie model 302 oczywiście oba solo air, dobre są też Epicon i Raidon do tej kwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsky Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Do XC Epicon/Tora o których jest na forum pełno informacji i jest to jedyny słuszny wybór w tej cenie. Tory nówki do 500zł pewnie nie złapiesz ale używke w dobrym stanie już tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 http://allegro.pl/rock-shox-solo-air-318-air-synkros-i1752882880.html#gallery tu masz super cenę, ale musisz dopłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Aha dziękuje za wasze odpowiedzi. Póki co wstrzymam się z kupnem amortyzatora. Może uda mi się uzbierać na jakiś dobry rower. Pozdro. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 To tym razem wybierz odpowiedni rower do swojego stylu. Sugeruję zacząć od Signa, który nie jest drogi a wiele wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Tak masz rację. Lecz ten rower dostałem jako prezent-niespodzianka. I mam do niego pewien sentyment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Otóż mam jeszcze jedno pytanie, mój obecny amortyzator jest w naprawię (blokada się zablokowała i mam sztywny amortyzator). Facet z serwisu powiedział że do mnie zadzwoni i powie ile to mnie to będzie kosztować. Dlatego pytam się: Do ilu zł warto go naprawiać? Z góry dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmad Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 xcr wart jest nieco ponad 200 zł, wiec zrobisz jak uwazasz, mysle ze nie bedzie to droga naprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Aha dzięki wszystkim za odpowiedź. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Blokadę w xcr możesz naprawić sam w 5 minut - http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=tv.home&SearchWord=lock%20out&task=search Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Dzięki przyda się na przyszłość. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Mam jeszcze jedno pytanie bo na moim amortyzatorze nie pisze jaki ma on skok. Dlatego jeśli ktoś wie, to byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się ze mną swoją wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams822 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 100mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Aha a illo calowa jest rura sterowa? Albo jak to zmierzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Raczej na pewno 1 i 1/8 cala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mam jeszcze jedno pytanie: Wie ktoś jak usunąć klej, który pozostał po naklejce z logiem firmy? Próbowałem już spirytusem salicylowym, Ufo, i pure. Nic to nie dało więc jeśli ktoś ma sprawdzony sposób to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Benzyna ekstrakcyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.