Skocz do zawartości

[szprychy]roznica dlugosci

swimfan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,mam taki problem ,chce wymienic szprychy w kole bo pekaja,dedytkowane do mojego zestawu to dlugosc 264mm,mam taka dlugosc na serwisowo zaplecionym kole i tak wychodzi z kalkulatora.Upatrzylem sobie mocne szprychy ale nigdzie nie moge dobrac dlugosci jedynie moge sprowadzic 262mm.Czy to strasznie duzy blad te 2mm?Czy zaniedbywalny>niby jak patrze na to co jest zaplecione no to gwintu troche wystaje:).Czy dlugosc ma wplyw na prace kola tzn 2mm roznicy czy machnac reka

Napisano

ok to ja juz sie pogubilem :(

zaplecione kolo przez DT dali tak jak podaje kalkulator dla tego zestawu z tym ze jak patrze na koniec szprychy od strony powiedzmy detki to na kazdej widac 2-3 zwoje ,to cos jest tu nie tak?jesli wszytko jest ksiazkowo to wychodzi ze przeciagneli????????

Napisano

Nic nie powinno wystawac, tak jak pisalem, rowno z dolna krawedzia rowka nypla.

Czy przeciagniete, hmm watpie, byloby dobrze zmierzyc naprezenie szprych.

Logicznie rzecz ujmujac, to co wystaje poza gwint nypla jest zbedne, czyli szprycha jest za dluga.

Napisano

Nic nie powinno wystawac, tak jak pisalem, rowno z dolna krawedzia rowka nypla.

Czy przeciagniete, hmm watpie, byloby dobrze zmierzyc naprezenie szprych.

Logicznie rzecz ujmujac, to co wystaje poza gwint nypla jest zbedne, czyli szprycha jest za dluga.

zgadzam sie z Toba w 100%,szpryche zmierzylem w sklepie jest 264 mm i tyle:).Mysle ze mogli przekrecic ,pekaja przy nyplu:(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...