radamenes Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Tak mi się wydawało, tutaj na finiszu została już tylko decyzja między A2 z 2010 za 1450zł a 2011 za 1499zł obydwa DISC. Te ceny spadły z 1900zł i już raczej pozostaną na tym poziomie aż do wyprzedania się magazynów więc tylko brać bo może nie być rozmiarów. Autor już się zdecydował, czekamy na relacje co i jak.
Samobujca2 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Kupiłem rower, ale dziś już nie było czasu na test. W sklepie miał na sobie dużo folii bo to była nówka, więc tylko sprawdziłem czy wszystko gra po skręceniu i odjechałem. W domu okazało się, że przednie koło piszczy... i słyszę ewidentnie lekkie szuranie (chyba klocki szurają o tarczę...). Od razu ktoś z rodziny rzucił tekst, że się rozjeździ i przestanie... jak ja słyszę jak to piszczy to już mnie nosi, a przecież jak przyśpieszę to każdy będzie się na mnie patrzył bo ten pisk każdy usłyszy... Co mam zrobić ? Na pewno zadzwonię do nich i zapytam się o co chodzi, ale może wy poradzicie co mam zrobić ? Bo jakoś mi się nie chce wierzyć,że tak ma być
radamenes Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Regulacja klocka, ewentualnie koło może źle weszło (popuść złączkę, dobij i zapnij jeszcze raz)
Samobujca2 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Zrobiłem tak jak napisałeś i nic się nie zmieniło... Czy to nie przypadkiem łożyska ?
radamenes Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Wypnij koło i w rekach zakręć nim trzymając koło przed sobą za ośke, zobacz czy to piasta ewentualnie czy tarcza nie bije. Jeśli będzie ok to regulacja hebli, nie zrobili żadnej regulacji po skręceniu? Tutaj masz instrukcje.
Samobujca2 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Ok, tak więc piszczenie było spowodowane gumowymi ochraniaczami osiek które po delikatnym naoliwieniu przestały marudzić. Klocek dalej leciutko ociera, aczkolwiek zauważyłem jedną rzecz... Dopóty, dopóki nie dokręcę koła całkowicie to wszystko wygląda dobrze. Tarcza jest równo między klockami i jest cacy. Jak dopinam koło to od razu tarcza leci na lewą stronę i lekko przywiera do klocka. Nie wiem jak to wygląda technicznie =\ wolałbym aby tarcza nie "zjadła" mi jednego klocka a drugi zostanie nienaruszony.
radamenes Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Poluzuj te dwie śrubki trzymające siłownik, zaciśnij klamkę ma maxa i dokręć śrubki. Powinny się nastawić na środek tarczy.
pawelcy Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja dam Ci rade jeżeli coś jest nie tak z rowerkiem to goń do sklepu niech sami robią przecież masz gwarancje.
Samobujca2 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Akurat to nie dało nic... dalej troszeczkę ociera... dzisiaj po pracy jadę na jazdę próbną i pojadę do serwisu Krossa w lublinie zapytam się czy to tak ma być.
Samobujca2 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Na stronie kross'a można zobaczyć... byłem w jednym i powiedział mi koleś, że tak jak mi to szura to przestanie w przeciągu dnia,dwóch. Rower nówka więc klocki muszą się przetrzeć... Zatem wszystko gra
radamenes Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Tak w ogóle to którego kopiłeś bo nie dopytałem przy okazji jakie masz heble?
Samobujca2 Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Napisano 13 Sierpnia 2011 Kupiłem ten model http://allegro.pl/kross-level-a2-disc-shimano-alivio-hydraulika-hit-i1753360416.html Wrażenia po 3 dniach jazdy bardzo pozytywne. Siodełko to kwestia przyzwyczajenia... ostatnio na rowerze jeździłem rok temu (brak czasu i w rezultacie sprzedaż poprzedniego roweru ), tak więc po 2 dniach wsiadanie na rower to 10 min przyzwyczajania pośladków bo początkowo bolą (aczkolwiek może to być też efekt tego, że za ostro zacząłem jazdy... 50km każdego dnia ). Zauważyłem, że łańcuch głośniej pracuje jak się jeździ na biegach które w instrukcji są oznaczone jako "nieprawidłowe wykorzystywanie przerzutek" ale to norma. Tarcze już w ogóle się nie odzywają, czyli wszystko jest już na swoim miejscu. Jestem bardzo zadowolony z zakupu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.