Mordiz Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Ale to niech autor wątku lub ktoś więcej zorientowany się wypowie jak jedziemy bo nie chce mieszać To tylko taki zarys trasy. Dlatego założyłem temat żeby zebrać ekipę i ustalić trasę bo jak wspominałem te tereny są mi nie znane Jakoś przejedziemy! Ma ktoś w miarę dokładną mapę w formie papierowej na wszelki wypadek ?
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Dlatego założyłem temat żeby zebrać ekipę i ustalić trasę bo jak wspominałem te tereny są mi nie znane Jakoś przejedziemy! Ma ktoś w miarę dokładną mapę w formie papierowej na wszelki wypadek ? Jechałem w sumie z 5 razy na Pszczynę, za każdym razem inaczej (ostatnio właśnie tym czerwonym) Trochę te lasy już zjeździłem także nie zginiemy
Mordiz Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Do Pszczyny i do Goczałkowic to pikuś, ale dalej : )
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Do Pszczyny i do Goczałkowic to pikuś, ale dalej : ) Dalej to improwizacja Najwyżej pojedziemy asfaltami jak pisał Tomciox tymi mniej uczęszczanymi, w grę wchodzi też ten rowerowy na Cieszyn.
doms Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Mała Czantoria hmm...? Czyli jedziemy z niej do Ustronia czy najpierw na Wlk Czantorię i do Wisły lub Jawornika? Pewnie wszystko będzie zależeć od sił jakie nam zostaną. Myślałem,że z Cieszyna asfaltem do Ustronia ale widzę, że szlaki górskie też są w planie. No cóż mam nadzieję, że poczekacie na podjazdach :-)
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Mała Czantoria hmm...? Czyli jedziemy z niej do Ustronia czy najpierw na Wlk Czantorię i do Wisły lub Jawornika? Pewnie wszystko będzie zależeć od sił jakie nam zostaną. Myślałem,że z Cieszyna asfaltem do Ustronia ale widzę, że szlaki górskie też są w planie. No cóż mam nadzieję, że poczekacie na podjazdach :-) Tam podobno jest asfalt na Małą
Mordiz Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Dlatego będziemy się oszczędzać na płaskim
doms Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Tam podobno jest asfalt na Małą Hmm to jeszcze małe pytanie na Małą Czantorię jedziemy od której strony? Od Ustronia czy od drugiej?
grzegorzkm Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja mam mapy papierowe interesujacych nas okolic , ale troche sie juz pogubilem , to jedziemy 200km czy tylko z Pszczyny na Cieszyn i z tamtad do Ustronia? a po 100km w nogach chcecie wjezdzac w gory ? Wlasnie patrze na mape i jakos nie widze asfaltu az na sama Mala Czantorie jak juz wjedziemy na MC to co dalej , zjechac z powrotem .... nie oplaca sie , trzeba juz dojechac az na WC a pozniej.... na Stozek hehehe tylko kto da rady ... Moje zdanie jest takie aby jechac z Cieszyna asfaltem , a na gory zrobic osobna wycieczke
Mordiz Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 grzegorzkm, mi właśnie o to chodziło. Dojazd do Cieszyna, z Cieszyna do Wisły w miarę normalną drogą. Bo po ponad 100km nie damy rady podjechać MC , WC itd. To wycieczka na inny termin. Koledzy się rozpędzili
Rassta Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Po Goczałkowicach jeśli się zgubicie to proponuje wracać na Wiślaną trasę rowerową i od niej znowu odbijać na pomniejsze szlaki po lasach.Mała czantoria jest trudna ja miałem spore problemy ale mój rower nie jest leciutki więc wam może się udać.Proponuje wam zamiast po górach to za Wisłą jest J.Czarniańskie.
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 grzegorzkm, mi właśnie o to chodziło. Dojazd do Cieszyna, z Cieszyna do Wisły w miarę normalną drogą. Bo po ponad 100km nie damy rady podjechać MC , WC itd. To wycieczka na inny termin. Koledzy się rozpędzili OK czyli trasa mniej więcej ustalona, mapy są Pozostaje tylko miejsce zbiórki i godzina wyjazdu. Dajcie znać czy pasuje Wam w sobotę zbiórka pod wiochą na 3 stawach, godz. 7:00 (z kwadransem dla spóźnialskich)?
MlodyBarney Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja z Mordizem ustawimy się pewnie koło 6, Grzegorzkm pewnie też po drodze gdzieś się spotkamy:) Plan taki jedziemy do Pszczyny, stamtąd za Goczałkowicami jest szlak 99km do Cieszyna, a później w miare najszybciej i w miarę płasko do Wisły. Liczniki powinny wskazać każdemu 200km:) Pytanie mam kto jedzie? Co bym sobie uświadomił ile osób jedzie;)
Tomciox Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Ostatnio widzieliśmy jak ktoś naginał na szosie przez te lasy kobiórskie. Jakieś dwa tygodnie temu ja tam naginałem na czarnej szosówce. Musiałem dojechać do Kobióra, na google maps trasa wydawała mi się prosta, ale coś pobłądziłem i z Piasku jechałem przez te lasy, po płytach betonowych i szutrze na szosie właśnie. O dziwo ludzie przed piaskiem mało zorientowani byli gdzie leży Kobiór i na moje pytanie jak dojechać do Kobióra, od pewnego zdziwionego Pana otrzymałem odpowiedz - do jakiego biura? A wracając do Waszego planu na wycieczkę. To jak już niektórzy oponują, chyba faktycznie po 100km szkoda Wam się będzie męczyć po większych górach. Zatem jedzcie z Cieszyna przez Puńców i Leszną Górną do podnóża Małej Czantorii (cały czas asfaltem) i póżniej na spokojnie zjedzcie sobie szutrem do Ustronia (jest tam fajny zjazd, na góralu 80km/h kiedyś tam zjeżdzałem).
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja z Mordizem ustawimy się pewnie koło 6, Grzegorzkm pewnie też po drodze gdzieś się spotkamy:) Plan taki jedziemy do Pszczyny, stamtąd za Goczałkowicami jest szlak 99km do Cieszyna, a później w miare najszybciej i w miarę płasko do Wisły. Liczniki powinny wskazać każdemu 200km:) Pytanie mam kto jedzie? Co bym sobie uświadomił ile osób jedzie;) Jak komuś nie wskaże to będzie kółka robił aż będzie 200km Zdaje się że z Sosnowca i okolic 4 osoby jak dobrze policzyłem. Moje propozycje spotkania: 1. Knajpa przy stawie Janina 2. Punkt spoczynkowy na rozgałęzieniu ścieżek rowerowych 3. Drewutnia przy 73PP 4. Bar Wiocha na 3 stawach Te niższe numery są bardziej preferencyjne bo nie trzeba km nadrabiać. Ustalcie godzinę i wybierzcie miejsce z w/w wymienionych lub zaproponujcie własne w pobliżu na trasie. Musimy się konkretnie umówić bo nikt nie będzie się szukał (szkoda na to czasu). Jakieś dwa tygodnie temu ja tam naginałem na czarnej szosówce. Musiałem dojechać do Kobióra, na google maps trasa wydawała mi się prosta, ale coś pobłądziłem i z Piasku jechałem przez te lasy, po płytach betonowych i szutrze na szosie właśnie. O dziwo ludzie przed piaskiem mało zorientowani byli gdzie leży Kobiór i na moje pytanie jak dojechać do Kobióra, od pewnego zdziwionego Pana otrzymałem odpowiedz - do jakiego biura? To było jakiś miesiąc temu i zdaje się, że to była jakaś biker-ka . Ale to tylko dowodzi, że idzie na szosie pokonać tą trasę bez większych problemów Apropo zdziwionych ludzi to pewnie nie trafiłeś na jakiegoś locales-a tylko turystę A wracając do Waszego planu na wycieczkę. To jak już niektórzy oponują, chyba faktycznie po 100km szkoda Wam się będzie męczyć po większych górach. Zatem jedzcie z Cieszyna przez Puńców i Leszną Górną do podnóża Małej Czantorii (cały czas asfaltem) i póżniej na spokojnie zjedzcie sobie szutrem do Ustronia (jest tam fajny zjazd, na góralu 80km/h kiedyś tam zjeżdzałem). I to jest słuszna propozycja po takim dystansie.
MlodyBarney Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 No to wydaje mi się, że tam przy tej drewutni będzie najlepiej:)
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 No to wydaje mi się, że tam przy tej drewutni będzie najlepiej:) Ok to jest drewutnia. To może godzina 7:00 + 15min (na nagłe wypadki, spóźnialskich, wyższą konieczność, plany opanowania świata itp.) ? To jak wszystko pasuje czy przesuwamy godzinę ?
MlodyBarney Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Jak dla mnie ok:) niech reszta się wypowie! Oby nie padało:)
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Jak dla mnie ok:) niech reszta się wypowie! Oby nie padało:) Pogoda zamówiona już wcześniej, powinno być ok Jak rano nie będzie lało to jedziemy, lekka mżawka chyba nas nie zatrzyma ? Zresztą gdzie tam - tfu tfu, wykluczam taką ewentualność. Wg. ICM ma być ładnie.
Mordiz Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 No to pakować plecaki, przygotować rumaki i wio przed siebie
grzegorzkm Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 a moze pod teatrem Wyspianskiego w katowicach jak zawsze ? ale dostosuje sie oczywiscie
krzychu22 Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 To pod drewutnią o 7;00 zjawię się razem z ekipą z Sosnowca.
Mordiz Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 eh, wg. new.meteo.pl jutro ulewy w Wiśle, Cieszynie. Zobaczymy jak to się potoczy
t0mas82 Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 eh, wg. new.meteo.pl jutro ulewy w Wiśle, Cieszynie. Zobaczymy jak to się potoczy Faktycznie trochę się zmieniło od wczoraj na ICM. Ale takie piki są tylko, a tak to lekka mżawka maks. do 1mm/h w g. od 11:00 - 17:00 To tylko prognozy wcale tak nie musi być. Info dla chcących dołączyć do wycieczki z Sosnowca i okolic: Zbiórka standardowo na Placu papieskim (nieopodal ul. Rydza Śmigłego) przy barierkach g. 6:00 z 15 min marginesem dla spóźnialskich. Później wyruszamy w kierunku S-ca Dańdówki, Niwki, Mysłowic, Giszowca i kierujemy się w tamtejsze lasy (okolice stawu Janina). Następnie szybki przejazd asfaltową ścieżką do ul. 73PP i do miejsca spotkania przy wspomnianej wyżej drewutni. Serdecznie zapraszam niezdecydowanych śledzących wątek ale nie udzielających się w nim (pewnie i tak jak zwykle nikt nowy się nie zjawi - chyba, że się pozytywnie rozczaruję).
Mordiz Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 haha , ulewa przesunęła się noc lekkie opady w ciągu dnia. Mimo wszystko uczestnikom polecam zabranie jakiejś kurtki i bluzy jak coś, bo może się ochłodzić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.