Mordiz Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Może koledzy wypowiedzą się dokładniej bo ja znam rejony w przeciwnym kierunku, ale tak czerwonym szlakiem przez Tychy , obok Paprocony itd. Asfaltu jest tam stosunkowo mało z czego bardzo się cieszę Nadal nie wiem jak kierować się za Pszczyną.
t0mas82 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Możemy pojechać do Cieszyna tym rowerowym, który gdzieś po drodze był , a poźniej jak Tomciox mówił tym wjazdem na Małą Czantorię i zjedziemy do Wisły.
Mordiz Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Może być Będziemy improwizować. Czasem lepiej się zgubić
doms Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Pytanie dla kolegów co jeździli pociągiem z rowerem: z tego co widzę to pojedzie nas ok 8 osób czy nie będzie problemu z zapakowaniem się do pociągu?
Mordiz Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Jak będzie specjalny wagon rowerowy to nie. Ostatnio jak jechaliśmy to w zwykłym przedziale były wydzielone miejsca rowerowe. Dokładnie to 3 haki na przednie koła. Ale jak się pokombinuje to wejdzie w to miejsce 5 rowerów. Jak się pokombinuje to poupycha się rowerki
MlodyBarney Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Oooo:) robi się tłum z czego bardzo się ciesze!! Ogólnie jedziemy przez Giszowiec, Tychy, do Pszczyny. Tak jak ostatnio, a później się zobaczy:) Odnośnie tego o której i gdzie to trzeba się ugadać. Ja pewnie z Mordizem tam gdzie ostatnio się spotkamy:P i albo z resztą w centrum albo na Giszowcu to powiedźcie
t0mas82 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Oooo:) robi się tłum z czego bardzo się ciesze!! Ogólnie jedziemy przez Giszowiec, Tychy, do Pszczyny. Tak jak ostatnio, a później się zobaczy:) Odnośnie tego o której i gdzie to trzeba się ugadać. Ja pewnie z Mordizem tam gdzie ostatnio się spotkamy:P i albo z resztą w centrum albo na Giszowcu to powiedźcie Na Giszowcu koło stawu Janina przy tej knajpie było idealnie, mogę poprowadzić całą ekipę z Sosnowca i okolic - zresztą wszyscy się znamy ze wspólnych wypadów. Jeszcze Krzysiek (Kysu) z nami dodatkowo pojedzie bo pisał mi na PRV. IMHO lepiej wyjechać z rańca, najpóźniej o 7:00 na Giszowcu żeby być.
Tomciox Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie kojarzę za bardzo rowerowej ścieżki z Pszczyny do Cieszyna. Ostatnio jechałem z Pszczyny do Strumienia główną drogą nr 939 - wbrew pozorom nie jest mocno ruchliwa. Później ze Strumienia najlepiej (jeśli nie chcecie główną Wiślanką) dojechać bocznymi (przez Zabłocie i Zaborze) do Ochab, skąd przez Dębowiec i Kostkowice dojedziecie do Cieszyna mało ruchliwą drogą.
MlodyBarney Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 My jak jechaliśmy to za Goczałkowicami był drogowskaz rowerowy 99km do cieszyna w prawo i pojechaliśmy prosto na Wisłę. Może udałoby się pod koniec tego parku na Giszowcu? gdzieś z drugiej strony parku na 3stawach?
t0mas82 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 My jak jechaliśmy to za Goczałkowicami był drogowskaz rowerowy 99km do cieszyna w prawo i pojechaliśmy prosto na Wisłę. Może udałoby się pod koniec tego parku na Giszowcu? gdzieś z drugiej strony parku na 3stawach? To może w miejscu gdzie można dychnąć (jest tam jakiś stół i 2 ławy), znajdującym się na rozgałęzieniu ścieżek na 3 stawy w stronę 73pp, Katowic - Piotrowic (ul.Szenwalda) i Stawu Janina z knajpą. Podejrzewam, że tamtędy i tak będziecie przejeżdżać co by na Murcki przejechać lasem. Chyba, że nie kojarzycie gdzie to jest to możemy podjechać pod przejazdy kolejowe którymi się jedzie na 3 stawy, zaraz niedaleko tej drewutni przy przekroczeniu ulicy 73pp.
MlodyBarney Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 kurde gdzieś się na pewno spotkamy:D 519 585 535 mój numer;) to jeszcze w jutro albo w piątek ustalimy dokładnie:)
Adrid Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Przepraszam, że się tak zapytam ale jakie posiadacie rowery. Posiadam aktualnie MTB i widzę że jest dużo wypadów organizowanych w góry, a czy rowerem Cross też można gdzieś pojeździć. Nie piszcie gdzie tylko tak albo nie. Będę bardzo wdzięczny
t0mas82 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Przepraszam, że się tak zapytam ale jakie posiadacie rowery. Posiadam aktualnie MTB i widzę że jest dużo wypadów organizowanych w góry, a czy rowerem Cross też można gdzieś pojeździć. Nie piszcie gdzie tylko tak albo nie. Będę bardzo wdzięczny TAK myślę, że gdzieś z pewnością można pojeździć . W końcu rowery, a także ich typ - cross z zasady służą do jazdy . A tak poważniej to myślę, że spokojnie na takiego tripa jak organizowanego w tym wątku mógłbyś wyruszyć Cross-em. Ostatnio widzieliśmy jak ktoś naginał na szosie przez te lasy kobiórskie.
krzychu22 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 A tak poważniej to myślę, że spokojnie na takiego tripa jak organizowanego w tym wątku mógłbyś wyruszyć Cross-em. Ostatnio widzieliśmy jak ktoś naginał na szosie przez te lasy kobiórskie. Potwierdzam. To szczegóły kiedy będziemy ustalać?
Mordiz Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Mapka- może się Wam przyda:) patrząc na tą mapkę to mam pomysł na następny trip Pociąg do Wisły i przejazd tamtejszymi trasami
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 patrząc na tą mapkę to mam pomysł na następny trip Pociąg do Wisły i przejazd tamtejszymi trasami W górach się całkiem inaczej jeździ niż po asfaltach i szutrach leśnych. Wiem coś o tym bo swój pierwszy szlif zrobiłem całkiem niedawno w Beskidzie sądeckim Plany wypadu całkiem obiecujące, jestem za - ale pewnie najwcześniej w kolejny weekend po tym długim będę mógł zasiąść na taką poważniejszą trasę. Tak pod znakiem zapytania stoi sobota, wsiądę jutro na rower i zobaczę czy da radę jako tako jechać (na szczęście trasa nie jest zbyt wymagająca i może da radę z obolałymi plecami ją zrobić).
Mordiz Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 W górach się całkiem inaczej jeździ niż po asfaltach i szutrach leśnych. Tyle to wiem Kiedyś może i nabijanie kilosów na asfalcie i ubitych drogach było fajne. Teraz to mniej bawi. 50km w górach to jest sukces, na asfalcie rozgrzewka
grzegorzkm Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Mordiz a czy mozesz juz napisac jakis konkret na temat tej trasy w sobote bo ja musze sobie wolne w pracy zalatwic jak chce jechac a nie bede zawracac komus glowy urlopem a pozniej zostane w domu
doms Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 t0mas82 dasz radę na pewno. Z twoją kondycją i możliwościami pedałując tylko jedną nogą pojedziesz szybciej niż ja. Spotkanie o 6 na papieskim (damy radę na 7 do Katowic dojechać?)
Mordiz Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Oczywiście jedziemy pod warunkiem, że pogoda się nie załamie zupełnie. Przelotne opady ok. Wyjazd dnia 13.08 o godzinie 7 + 15min . Dokładne miejsce zbiórki: trzeba ustalić dzisiaj. Zakładamy spokojne tempo, ale nie żółwie
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 t0mas82 dasz radę na pewno. Z twoją kondycją i możliwościami pedałując tylko jedną nogą pojedziesz szybciej niż ja. Spotkanie o 6 na papieskim (damy radę na 7 do Katowic dojechać?) Hehe dzięki za słowa otuchy Jak do roboty jadę to na Giszowcu pod stawem Janina jestem czasem w 30min jak się światła dobrze ułożą. Spokojnie o 6:00 się zorganizuje zbiórkę na placu papieskim (będzie kwadrans dla spóźnialskich) i ewentualnie spokojniejsze tempo wrzucimy. Mordiz a dacie radę być ciut wcześniej np. na 7:00 (z ww. kwadransem dla spóźnialskich) na Giszowcu ew. 3 stawach pod Wiochą (Wiocha na 3 stawach chyba jest bardziej rozpoznawalna i można by właśnie tam się umówić na połączenie ekip z okolic Sosnowca i Katowic)? IMHO lepiej wcześniej wyjechać.
Mordiz Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Obgadam to z Młodym, bo ja nie znam tamtych okolic Ja się dostosuję. Trasa. Raczej mieszana. Las, ubite ścieżki leśne, asfalt też będzie. Nie wiem jak dokładnie za Pszczyną będziemy jechać Improwizacja będzie i tyle
t0mas82 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 no a trasa , las , asfalt ? ktoredy ? Z tego co wcześniej było pisane to jedziemy czerwonym rowerowym z Murcek na Pszczynę (przez Tychy, w pobliżu Paprocan) więc ~70% to lasy (murckowskie, kobiórskie) i tamtejsze mniej lub bardziej dziurawe drogi pożarowe i leśne ścieżki. Później w Goczałkowicach wjeżdżamy na ten rowerowy na Cieszyn a stamtąd podjazd na Małą Czantorię i zjazd do Wisły. Ale to niech autor wątku lub ktoś więcej zorientowany się wypowie jak jedziemy bo nie chce mieszać To tylko taki zarys trasy pewnie tak pojedziemy całkiem inaczej i ze 2 razy się zgubimy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.