Skocz do zawartości

[rama] Chce kupić Rame do Mtb Dirt

BialaS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie.

dziwna jest ta rama, waży prawie 3 kilo - osobiście wolałbym kupić coś używanego niż takiego klocka

powiedz ile masz kasy to sie coś doradzi - bo rama ma być do dirtu tak?

Napisano

Decyzję 24/26 i amor/sztywniak musisz podjąć sam na bazie własnych doświadczeń bo to zależy tylko i wyłącznie od upodobań.

Ja przy wzroście 170 cały czas w dirt street śmigałem na 26 + amor ale wzrost nie jest tu zasadą. Najlepiej jakbyś miał okazję przejechać się na kilku setach.

Napisano

Ja mam 173 i tez latam na 26" (niektorzy mowia, ze na 26 autobusy a ich 24" na sztywniaku z malymi ramami jak przyjdzie do zawodow to sa problemy z kategoria bo ani to mtb ani to bmx i koniec koncow zamiast startowac robia za publike - taka kara za to, ze sie smiali z 26 :P ) z amorem i tu mala uwaga - jak masz rame cromo mozesz dac i amor i widel a jak rama z alu to tylko amor (spaw przy glowce w ramie z alu baaardzo szybko ci peknie/albo obok spawu na sztywniaku), do dirtu lepiej miec amor ktory bledy wybacza ;) Sztywniak da ci ostro w kosc. Co do samej ramy to na allegro mozna wylapac ramy z wygranych w zawodach (jakis czas temu na allegro byla imonkowa quennie z darta po dosc niskiej cenie)za pol ceny a czasem i jeszcze taniej.

Napisano

Masz bana na google? Masz wszystko podane tylko sobie wpisz, wszystkie ramy jakie podałem znajdziesz w budżecie, nowe bądź używane.

Amor najlepiej 100mm lub mniej, wedle uznania.

Napisano

Widzę, ze skoro nowy to techniki nie masz. Stalowa rama na tym polu będzie lepsza bo więcej wybaczy w porównaniu do sztywniejszej alu ramy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...