Magmaruss Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam. Mam parę pytań na temat treningu. 1. Czy codzienny trening nie zaszkodzi organizmowi i nie przepracuje go? Gdzieś na forach wyczytałem, że np. codzienny trening na siłowni może zaszkodzić i nie dawać rezultatów dlatego pytam czy w tej dyscyplinie też trzeba robić jakieś 1 dniowe przerwy? 2. Jak najefektywniej trenować. Z tego co wyczytałem są różne rodzaje treningów. Jakie % HR utrzymywać? Czy robić jakieś przystanki podczas dystansów itd? Proszę o pomoc, gdyż kompletnie się na tym nie znam. Może to być również link do dobrego artykułu, który wyjaśni to wszystko. Pozdrawiam i dziękuję za wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Na pytania, które stawiasz można by udzielić odpowiedzi liczącej kilkanaście stron, a temat i tak nie będzie wyczerpany. Najlepszym rozwiązaniem dla ciebie będzie przeczytanie poszczególnych artykułów na http://portal.bikeworld.pl/rower/archiwum/9/Trenuj.z.nami/ i http://bikeboard.pl/index.php?d=porady&g=37 Można się dowiedzieć wiele ciekawych rzeczy- ale jeszcze lepiej zainwestować w porządną książkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Na poczatek zaopatrz sie w: jak trenowac z pulsometrem i biblie treningu.. Friela - ta lektura odpowie na Twoje pytania wyczerpujaco. Temat obowiazkowy dla kazdego poczatkujacego bikera podchodzacego powaznie do jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardakon Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Całkowicie zgadzając się z przedmówcami dodam, że codzienny trening na rowerze nie przepracuje organizmu aż tak jak codzienny trening na siłowni lub biegowy. Mimo wszystko warto zrobić 1 lub 2 dni przerwy, a mocne treningi przeplatać lżejszymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.