gbk Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam, Mam piastę na tył Novatec-D042 SB. I gdy nie ma powietrza w kole (np. jak złapie gumę) piasta jest głośna - właśnie taka mi się podoba, przyjemne 'tykanie'. Lecz gdy koło jest napompowane, to piasta jest troszkę cichsza. Czy to normalne?
zeflo Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Dla mnie praca zapadek/bębenka nie ma nic wspólnego z ciśnieniem w oponie. Może tylko tak Ci się wydaje ?
rybciasum Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 może nacisk na nią jest inny ? jeżeli naciska obręcz na podłoże a opona która jest miękka i amortyzuje?
gbk Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Napisano 8 Sierpnia 2011 Na pewno nie wydaje mi się . Może po prostu ten nacisk jest inny i piasta ucicha... .
mariuszpk Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Ciekawe.Powiedz jak to sprawdzasz. Spuszczasz powietrze i rower prowadzisz po ziemi czy kręcisz kołem, które znajduję się w powietrzu?
ukaniex Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Prawdopodobnie napompowana opona niweluje wibracje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.