sawant Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam, jakie magazyny rowerowe kupujecie, czytacie? Gdzie je można dostać? Ja jak na razie kupiłem ze 3 numery Magazynu Rowerowego ale to gazeta nie dla mnie. Traktuje za bardzo o profesjonalnym kolarstwie i tematy z nim są tam poruszane, testowane są sprzęty daleko poza moimi możliwościami finansowymi. Czy jest jakaś gazeta pisana bardziej dla zapaleńców-amatorów dwóch kółek? Jakie wy magazyny polecacie... ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekvolvo240 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 proponuje rowertour, lub bikeboard, mam od początku roku bikeboard jak chcesz mogę Ci odstąpic za grosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sawant Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 proponuje rowertour, lub bikeboard, mam od początku roku bikeboard jak chcesz mogę Ci odstąpic za grosze. Wysłałem Ci PW Rowertour tez jeden nr kupiłem ale tematyka nie ta bo tam są prawie same opisy i propozycje tras. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuchar Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja Magazyn Rowerowy albo bikeBoard. Ale też nie zawsze. Najpierw przeglądam czy opłaca się to kupić. Jak jest ciekawy wywiad, przydatne porady to kupuję. Najczęściej jest tak, że większości to testy rowerów, które zawsze omijam, bo mnie średnio to interesuję. Chyba, że miałbym wolne ok 20-30 tys. na rower odłożone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Zawsze bikeBoard, często ale nie zawsze Magazyn Rowerowy, a jak już nie mam co czytać, (a czytać b. lubię ) to nawet i Bike Action Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Ja kiedyś kupowałem sporo magazynów (Bikeboard i MR), ale po roku czy dwóch można zauważyć, że piszą prawie to samo w cyklach rocznych. W sumie ciężko się dziwić . Teraz czasem Bikeboard kupię, jak akurat mają coś ciekawego, MR stał się jakoś niestrawny, za dużo piszą o szosie i maratonach Skandii . Podobały mi się tam za to testy porównawcze (nie wiem czy jeszcze je robią), czyli np jak szosówka za 5 tyś, to porównywali tych szosówek kilkanaście, co dawało już jakiś przegląd rynku. Bo pojedyńcze testy sprzętu imho poza zapychaniem stron w magazynie nie przydają się do niczego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Nadal robią te testy, 2 numery temu było właśnie porónanie szosówek w cenie od 5 do 7 tysięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Jeśli chcecie wiedzieć to wszelakie testy w polskich gazetach rowerowych etc. są mówiąc kolokwialnie G warte... Dlaczego? Bo występuje zbyt wiele zmiennych. Testują rowery z tego samego przedziału cenowego, a nie sprzętowego. I tak rower za 5 kafli na SLX'ie marki krzak jest lepszy od maszyny drogiego producenta na gorszym osprzęcie. Nonsens ale ok, czytam dalej: Ten jest bardziej zwinny, ten lepiej inicjuje zakręt i inne bzdety, po czym czytam specyfikacje testowanych rowerów: Jeden na mostku 90mm drugi 110mm Przecież to oczywiste, że te rowery nawet mając te samą geometrię będą się różnie zachowywać Pomijam ocenianie "sztywności" przez polskich testerów... Na oko Lol przecież to korba może być mało sztywna, może koła a może amor, a może coś zostało skręcone nie tak jak trzeba... Testy rowerów za 20000 tysięcy na które stać może ze 100 osób w kraju, ale tylko 5 jest tak zakręconych, żeby taki ewentualnie kupić Dlatego nie kupuje ani Bb ani MR. Jak jestem na zakupsach to z nudów idę do Empiku czytam, odstawiam na półkę. Tyle Testy godne polecenia są w niemieckim Bike'u. To chyba taki Top Gear wśród pism rowerowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 W bikeboardzie już od dawna nic ciekawego nie ma. Jak dla mnie MR wypada lepiej, bardziej obiektywnie. No i zawsze jest artykuł serwisowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardakon Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Absolutnie zgadam się z przedmówcą. BikeBoard od ostatnich zmian jest kierowany do gimnazjalistów. Z całym szacunkiem do nowych redaktorów to jednak ktoś kto w tym roku skończył uczelnię nie jest autorytetem w żadnej dziedzinie. A artykuł z lipca o przywróceniu formy w miesiąc to normalna kpina z czytelników, bzdurny słowotok, aż przykro było czytać. Magazyn Rowerowy jest dużo bardziej profesjonalny szczególnie zdrowie i dietetyka, testy rowerów często się pokrywają. Zamówiłem prenumeratę ze spodenkami, zobaczymy ile to warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, ze właśnie bikeBoard jest robiony "dla każdego", czyli dużo łatwych do zrozumienia treści, przyjaznych itd, za co właśnie go lubię. Magazyn Rowerowy czytałem, ale przestałem, z racji tego, że robi się bardzo wyspecjalizowany w sporcie rowerowym, a przecież, nie każdy kto jeździ na rowerze jeździ "sportowo". Redaktorzy za bardzo uznają rower jako synonim sportu rowerowego, czy to szosa, czy MTB;] Niektórym będzie to pasować, innym nie. Na szczęście jest wolność wyboru (marna, ale zawsze jakaś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja ostatnio zacząłem czytać BikeBoard i w sumie nie narzekam, pojawiły sie artykuły o pozycji i kolanach co mnie dość zainteresowało. Co do testów zgodzę się z przedmówcami, jako ciekawostkę można zrobić jeden test roweru za 20 tys. ale na tym bym zakończył. Po co komu takie cuda czytać jak i tak nikt tego roweru nie kupi ( prawie nikt ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardakon Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Moja teoria na temat testów rowerowych jest taka, że w topowych modelach są nowości, a w tych średnich albo najniższych już rzeczy, które pojawiły się na rynku kilka sezonów wcześniej. Po co testować rower za 1500zł skoro składa się z podstawowych częśći, a zmiany są w szczegółach. Dlatego się je porównuje (i o ile łatwiej i taniej zdobyć ich większą ilość w jednym czasie) i to pozwala najlepiej wybrać co kupić. Pytanie czy zdarzają się testy sponsorowane i rowery opisywane dobrze mimo że na to nie zasługują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freddie Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Polecam "Rowertour", może nie ma w nim dużo na temat sprzętu, ale zawiera teksty pisane przez czytelników. Wiekszość miejca zajmuą opisy wypraw, a nie rowerów za wiele tys. Jeżeli kogoś nie obchodzi średnia prendkość na liczniku czy zbijanie gramów, to myślę że może mu się spodobać (choć wszystko zalerzy od gustu). Móżna w nim znaleźć wiele praktycznych rad od expertów i od kogoś kto na siodełku spędził kilka miesięcy oraz opisy wielu ciekawych miejc do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Lubię poczytać i Magazyn Rowerowy i BikeBoard. Oba trzymają poziom, ale szata graficzna o wiele lepsza w bB... Dlatego chyba też po te pismo częściej sięgam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ja Magazyn Rowerowy albo bikeBoar lubię czytać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 W sumie to dużego wyboru nie ma, niestety ! Nie napiszę nic nowego ponadto co przedmówcy powyżej. Jestem stałym czytelnikiem magazynów "bikeBoard" i "Magazyn Rowerowy", ostatnio z przewagą "bB". Niektóre numery "MR" nie zawierają dla mnie interesujących treści więc nie marnuję na nie kasy (ale ich artykuły o żywieniu bądź serwisowe bardzo sobie chwalę). Czasami sięgam też po "Rowertour" - brdzo lubię włóczyć się po różnych miejscach a tam ciekawie piszą. I... i tyle. Szkoda, że nie istnieje na rynku jakiś jeszcze inny magazyn rowerowy - jestem czytelnikiem uważnym ale po 3-4 dniach od ukazania się nowych numerów "bB" czy "MR" nie mam już co czytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
box104 Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Ja czytam Magazyn Rowerowy. Dobre porady odnośnie zdrowia, przynajmniej jak dla mnie. A testy części są zbyt wysokie jak na moją kieszeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Ostatnio podczas przegądania sieci przypadkowo natrafiłem na magazyn "43RIDE" - co prawda jest to e-wydanie ale jak najbardziej kolejne czasopismo w temacie na naszym niezbyt wyszukanym polskim rynku. Dla mnie jedynie ciekawostka bo nie uprawiam kolarstwa grawitacyjnego itd. ale od przybytku (rowerowych) informacji głowa nie boli. No przynajmniej mnie. Tutaj macie link: http://43ride.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Natrafiłem na kolejny e-magazyn, "INTERNATIONAL MOUNTAINBIKE MAGAZINE": IMB | Free Mountain Bike Magazine Online . Nprawdę fajny magazyn, oczywiście dla anglojęzycznych. Tutaj macie aktualny numer: IMB - Issue 15 - Free Mountain Bike Magazine Online - miłej lektury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Czyzby- bardzo sympatyczny e-magazyn. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Kiedyś kupowałem regularnie bikeBoard, ale w dobie internetu dałem sobie spokój. Czasem przejrze na szybko w empiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.