Gość Dominik Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Witajcie, Jako że zarejestrowałem się na tym forum ale występuje błąd tj po zalogowaniu się nie potrafię nic zrobić, postanowiłem napisać tutaj. Zakupiłem z końcem maja rowerek Author Solution i od tego czasu przejechałem juz na nim 1100 km - jak dla mnie to dużo. Tutaj się pojawiają moje pytania: - czy po takim dystansie trzeba coś w rowerku wymienić? - na co zwrócić uwagę? Dodam tylko że średnio co ok 80 - 100km smaruję łańcuch woskiem do tego przeznaczonym. Dziękuję i pozdrawiam ! Dominik
Reger Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Nie woskiem tylko smarem Klocki hamulcowe mogły się zetrzeć i amortyzator pewnie się czymś zapchał
bartkos Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Tylko z faktu przejechania jakiegoś dystansu wymieniać nic nie trzeba. Warto jednak sprawdzić czy nic się nie zużyło/uszkodziło. W grę wchodzą m.in. właśnie klocki hamulcowe, linki, amortyzatory itp. Warto zajrzeć też do koła, czy wszystko OK m.in. z ośką i kulkami w łożysku (i nasmarować je).
Pytanie
Gość Dominik
Witajcie,
Jako że zarejestrowałem się na tym forum ale występuje błąd tj po zalogowaniu się nie potrafię nic zrobić, postanowiłem napisać tutaj.
Zakupiłem z końcem maja rowerek Author Solution i od tego czasu przejechałem juz na nim 1100 km - jak dla mnie to dużo.
Tutaj się pojawiają moje pytania:
- czy po takim dystansie trzeba coś w rowerku wymienić?
- na co zwrócić uwagę?
Dodam tylko że średnio co ok 80 - 100km smaruję łańcuch woskiem do tego przeznaczonym.
Dziękuję i pozdrawiam !
Dominik
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.