SzybkiBill Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 KELLYS Axis Classic czy UNBIKE Viper czy KELLYS Axis Red? Witam. Chciałbym na początku zaznaczyc, że mam 182cm wzrostu, więc szukam roweru o ramie 21*. KELLYS Axis Classic 2011: Axis Classic UNBIKE Viper 2011: Unbike Viper KELLYS Axis Red 2011: Axis Red Rower Axis CLassic i Unbike nie mają hamulców tarczowych, natomiast Axis Red posiada tylne i przednie hamulce tarczowe. Chciałbym się poradzic Was, który rower był by najlepszy dla mnie uwzględniając komfort jazdy , osprzęt oraz urok zewnętrzny. Axis Classic kosztuje 1799 PLN Unbike Viper kosztuje 1799 PLN Axis Red kosztuje 2099 PLN Możecie coś w tej sprawie poradzic? Z góry dziękuję.
SzybkiBill Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Napisano 8 Sierpnia 2011 Możecie coś doradzic w tej sprawie?
brt0555 Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Mam Vipera, sam sie zastanawialem nad Axisem, a tym bardziej nad Neosem, jednak nie wybralem zadnego z nich, dlaczego? To proste, osprzetowo Viper nie ustepuje Neosowi, ktory jest drozszy o 200-300złt, a to wydalem na akcesoria i spodenki. Axis ma slaby osprzet jak na ta cene. W rowerach typu cross, dla amatora tym bardziej tarczowki nie sa potrzebne. Mam altusy w Viperze i nawet w deszczu swietnie hamuja. Viperem zrobilem juz ponad 1kkm od zakupu i nic sie nie dzieje, swietny rower, gdybym mial znow wybierac, wybralbym Vipera!
Emcio Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Jeżeli chcesz rower typu cross to wybierz Vipera Jeśli nie szukasz tylko Crossa to polecam rower MTB od Unibike a dokładniej Evolution 2011. Unibike Evolution - http://www.unibike.pl/evolution.html Podzespoły nie różnią się tak dużo od Vipera prócz lepszym amortyzatorem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.