mawof Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, 11 Lat temu kupiłem rower GT Timberline. Ostatnio postanowiłem powrócić do jazdy na rowerze. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Czy warto reanimować stary rower? Czyli, czy warto budować nowy rower na ramie Cr-Mo? Wiem, że te ramy są cięższe od Alu, ale za to lepiej "tłumią" drgania. Dodatkowo rama mi bardzo odpowiada. Ale czy warto? Jak myślicie?
Piksel Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Jeśli jest w dobrym stanie i odpowiada Ci geo to zatrzymaj.Rowery gt są z "duszą".
mawof Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Dzięki wielkie za odpowiedz. Rama jest super i mi odpowiada. Jedynie jak to mówią ciężkawa.
k2cl Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Po szybkiej konsultacji z wujkiem Google wygląda na to, że ta rama może ważyć jakieś 2200g. Czy to aż tak straszny problem na tle całego roweru? W porównaniu do aluminiowych ram z segmentu "ekonomicznego" to najwyżej 500g różnicy. Dopóki geometria roweru jest wygodna a jego masa nie stanowi przeszkody w jeździe, korzystaj z tego co masz
Piksel Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Aluminium kiedyś pęknie, a dobre cro-mo przetrwa dużo.
mawof Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Dzięki wielkie, Tak mi się właśnie wydawało, że aż tak źle z tą ramą nie jest. Jestem do niej mocno przyzwyczajony i dobrze mi się na niej jeździ. Troszkę odnowię tylko osprzęt i wracam do zabawy . Miłego...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.