JozekRC Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam wszystkich, stoję przed zakupem slicków do mtb. Wybór padł na maxxis xenith, lecz mam teraz lekkie wątpliwości czy to na pewno najlepsza możliwa opcja ? obręcze jakie posiadam to alexrims dm24, opony aktualnie założone to kendy karma. Pożyczałem od kolegi schwalbe road cruiser 1.5 i weszły bez problemu. Myślę teraz.. czy 1.5 to nie za dużo ? może poszukać 1.25 albo nawet 1.0 ? opony mają być tylko na asfalt - jak to slicki.. zależy mi na poprawieniu prędkości, przyspieszeń, pokonywania zakrętów. Proszę o rozwianie moich wątpliwości i dzięki
Reger Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Na twoim miejscu brałbym 1.0. Mogę Ci polecić kenda kontender 44 zł za jedną 245g waga sam na nich jeżdżę. Podobno są słabe na mokrą nawierzchnie,ale jak na razie nie odczułem. Maks ciśnienie 8,5 bara
kubek20 Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 1.0 nie wejdzie na DM24... Jak dla mnie- jedynym bezpiecznym wyjsciem jest 1.5
JozekRC Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Napisano 7 Sierpnia 2011 Odczuję dużą różnicę po zmianie na xenith'y ?
JozekRC Napisano 4 Września 2011 Autor Napisano 4 Września 2011 Mogę prosić o zdjęcie roweru z założonymi Xenith'ami ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.