qniczynka Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam, mam od 2 tygodni rower z amorem RS Dart 3 i jest dla mnie za twardy (waże 68kg). Chciałbym kupić do niego miększą sprężynę, tyle że nie wiem gdzie. W Warszawskich sklepach mowią mi, że amory maja ale cześci to juz nie... Pomożecie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Spróbuj u dystrybutora, kto jak kto, ale oni powinni mieć takie części: klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qniczynka Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Dzięki za wiadomość, w poniedziałek do nich zadzwonię. A może się ktoś orientuje ile kosztuje taka sprężyna? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 10 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Albo uderz do spręż-motu link albo poczekaj aż uzupełnię swój temat o sprężynie powietrznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reyn23 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ciekawy temat Borykam się z podobnym problem i czekam na odpowiedz jak sobie z tym poradziłeś. Chętnie bym zmienił swój amorek ale mnie teraz nie stać Wiec pisz jak załatwiłeś sprawę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnum6 Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Cześć, U siebie miałem ten sam problem. Rozwiązałem go w dosyć prosty sposób - odwiedziłem zakład produkujący sprężyny na Grzybowskiej (w bramie po prawej - zaraz przed Żelazną jadąc od strony Woli). Za 50zł robili mi sprężynę o identycznych wymiarach tylko że z cieńszego drutu. Efekt - kanapa. Być może trzeba było lepiej dobrać grubość drutu, lecz jestem zadowolony z efektów. Trzeba tylko zabrać swoją sprężynę na wzór ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qniczynka Napisano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Dzieki za odpowiedz, teraz sezon sie zwija to bedzie mozna pomyslec o zmianach. Pomysł z grzybowska - SUPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Zamiast bulić za nową sprężynę zrób dla darta kąpiel olejową, w mojej gili gdzie podczas jazdy używałem jakieś 35% skoku po zalaniu pracuje na pełnym zakresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Zalewanie olejem nie zmiękcza, tylko poprawia płynność pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.