MLODY94 Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam to mój pierwszy wpis na tym forum wiec pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Wracając do tematu pytanie mam takie jak nacentrować przednie koło ??
paweloko Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Sprawdz w www.google.pl na pewno znajdziesz na pierwszej stronie.
MLODY94 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Napisano 6 Sierpnia 2011 może inaczej to ujmę czy opłaca się centrować koło (moje jest bardzo z centrowane) i czy po nacentrowaniu dalej będzie ono tak wytrzymałe jak przed ? jest to jedno z tańszych nie wzmacnianych kół i nie wiem czy nie uzbierać pieniążków i kopic nowe koło.
Fenthin Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Jeśli to prawie jajko lub ósemka, nie warto. Jeśli tylko trochę, musisz sam zdecydować. Swoja drogą, krzywe koło jest ROZcentrowane.
Schwefel Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Jakby każdy wymieniał koła po każdym rozcentrowaniu to sklepy rowerowe miały by niezły utarg. Jak koło jest tylko rozcentrowane a nie pogięte to jak najbardziej da się je naprawić.
MLODY94 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Napisano 6 Sierpnia 2011 Dziękuje za odpowiedź oddam je do naprawy ;d
michalmad Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 jesli nie bylo uderzone tak, aby narazic obrecz na zdeformowanie, mozna centrowac, i bedzie sie przyjemnie jezdziło
mariuszpk Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Patrząc od góry na oponę trudno stwierdzić czy koło jest rozcentrowane. Sama opona może się lekko odchylać a obręcz być prosta. Co do samego centrowania nie jest to trudne. Wymaga tylko cierpliwości, dokładności i klucza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.