TomoTonyHalik Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witajcie, Ostatnio zachorowałem na konkretny rodzaj kół: chodzi o koła na aluminiowych obręczach, z małą ilością płaskich szprych. Coś jak takie cudo: Kółeczka I teraz pytanie: znajdę coś takiego dobrej jakości (niekoniecznie od Mavic'a) w niższej cenie? W ogóle czy taka konstrukcja w kolarce ma sens (w końcu MTB to co innego), czy też będzie za ciężka w tej cenie? Bo przyznam szczerze, kierowałem się głównie wyglądem ;-D Nie mogłem edytować, proszę moda o połączenie postów Druga sprawa: opony. Stwierdziłem, że wymienię 23x622 na 25-tki (jeżdżę sporo po mieście, 25 będą bezpieczniejsze dla kół), oczywiście preferuję zwijane oponki. Sęk w tym, że ze zwijanych w tym rozmiarze znalazłem tylko ten model Continentala: Oponka Trochę drogie. Jest może jakiś tańszy odpowiednik? Czy taniej to tylko drutowane? Z góry dzięki, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 a do jakiego rowru to ma byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Mała ilość szprych jest tylko w kołach fabrycznych. A te z zasady są drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoTonyHalik Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 a do jakiego rowru to ma byc A, racja, podałem link do kół szosowych, a nie napisałem w poście, że o takie mi właśnie chodzi. Więc koła do kolarki. Tak, wiem, że są drogie, ale czy jest coś przyzwoitego tego typu (płaskie szprychy, mniejsza ich ilość) w niższej cenie niż te od Mavic'a? (630 zł) I czy w ogóle jest sens montować tego typu koło do kolarki właśnie (bardziej rower miejski, ale na bazie kolarzówki, z szosową szerokością obręczy), czy też jest to tylko bajer i w tej cenie można mieć coś odczuwalnie lepszego? (lżejszego chociażby, a jednocześnie wystarczająco wytrzymałego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 do jazdy miejskiej odpusc sobie takie koła lepiej poskładac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoTonyHalik Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 do jazdy miejskiej odpusc sobie takie koła lepiej poskładac Możesz rozwinąć? Będą za słabe, za ciężkie? Skoro do miejskiej nie warto, to na jakie warunki kupuje się takie kółeczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.