Skocz do zawartości

[koła] aluminiowe, na płaskich szprychach

TomoTonyHalik

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Ostatnio zachorowałem na konkretny rodzaj kół: chodzi o koła na aluminiowych obręczach, z małą ilością płaskich szprych.

Coś jak takie cudo: Kółeczka

I teraz pytanie: znajdę coś takiego dobrej jakości (niekoniecznie od Mavic'a) w niższej cenie?

W ogóle czy taka konstrukcja w kolarce ma sens (w końcu MTB to co innego), czy też będzie za ciężka w tej cenie?

Bo przyznam szczerze, kierowałem się głównie wyglądem ;-D

Nie mogłem edytować, proszę moda o połączenie postów

Druga sprawa: opony.

Stwierdziłem, że wymienię 23x622 na 25-tki (jeżdżę sporo po mieście, 25 będą bezpieczniejsze dla kół), oczywiście preferuję zwijane oponki. Sęk w tym, że ze zwijanych w tym rozmiarze znalazłem tylko ten model Continentala: Oponka

Trochę drogie. Jest może jakiś tańszy odpowiednik? Czy taniej to tylko drutowane?

Z góry dzięki, pozdrawiam

a do jakiego rowru to ma byc

A, racja, podałem link do kół szosowych, a nie napisałem w poście, że o takie mi właśnie chodzi.

Więc koła do kolarki.

Tak, wiem, że są drogie, ale czy jest coś przyzwoitego tego typu (płaskie szprychy, mniejsza ich ilość) w niższej cenie niż te od Mavic'a? (630 zł)

I czy w ogóle jest sens montować tego typu koło do kolarki właśnie (bardziej rower miejski, ale na bazie kolarzówki, z szosową szerokością obręczy), czy też jest to tylko bajer i w tej cenie można mieć coś odczuwalnie lepszego? (lżejszego chociażby, a jednocześnie wystarczająco wytrzymałego)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...