Cziken Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Witajcie, przeczytałem kilkanaście tematów w sprawie kupna roweru i żaden nie spełnił 100% moich oczekiwań więc zakładam nowy temat licząc na okazałą pomoc. Szukam roweru na szybko, miarka się przebrała z inwestycją w stary sprzęt, stało sięto kompletnie bezsensowne. Interesuję się przede wszystkim modelem UNIBIKE'a EVOLUTION z 2010 roku. Szukam sprzetu do aktywnej jazdy, prawie codziennej, jazda po lasach np Powsin, tereny miejskie, jak i drogi zwirowe czy zwykłe ścieżki nad wisłą. Jezdze szybko, agresywnie, dlatego sprzęt musi być mocny, w jak najtańszy sposób ze wzgledu że to zakup nagły. Interesowałem się tez kupnem crossa level A6 z 2010, ale to prawie przekracza górną granicę cenową. I zastanawia mnei jedna myśl, jaka decyzja byłąby najlepsza względem wydajności. Czy wspomniany Unibike w cenie ok 1500zł, której bardzo bym nie chcial przekraczac, czy może lepiej jednak dołożyć gdyż różnice w sprzęcie są bardzo duże. Mierzę 182 cm waże 85 kg Pozdrawiam
Rurku Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Rama 20", 21". Mniejsza będzie za mała jak dla Ciebie. Zastanów się nad wyborem roweru Kellys Salamander, miałem okazję przejechać się nim po bardzo trudnym terenie i zdaje egzamin celująco (jak również na szosie gdzie dzięki blokowanemu amorkowi robisz z niego sztywniaka), jak na cenę za którą mój kolega go kupił (1300zł chyba), no co prawda takie okazje się rzadko zdarzają ale możesz poszperać. Krossy też robią dobre rowery w tym przedziale cenowym. Nie patrz na Hexagony bo one są do lżejszej jazdy, no chyba że taką preferujesz. Polecam Krossy A2 - A6 jeśli złapiesz dobrą okazję w cenie. Pozdrawiam
brt0555 Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Bierz evo lub a4 level, inne im nie dorownuja pod wzgledem osprzetu za te pieniadze, jak zdecydujesz sie na a2 lub a4,a6 to nie z 2011roku bo maja slabszy osprzet i sa drozsze niz te z 2010r. Salamander slaby w porownaniu do evo lub a4lvla, jednak za 2tys to mozesz znalezc a6 level na slx osprzecie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.