Skocz do zawartości

[kondycja]Rower i Odżywki ? Bierzecie? Polecacie?

bikezaglebie

Rekomendowane odpowiedzi

A może napierw zróbie sobie badania morfologiczne, badania moczu i wróćcie do temau odżywek. Bo jakoś nie mogę zrozumieć że boicie się szkodliwości odżywek dla sportówców a jednocześnie macie w d..uipe czy macie np: anemie i wylądujecie w szpitalu.

Czemu nie białko w postaci np. jajczenica, kurczak, ryż ? Niektorzy moi kumple ktorzy ćwicza na silce a nia maja kasy na kreatyne czy cos tak robią :] Odzywiaja sie naturalnie a nie jakies proszki tabletki czy cholera wie co i jest dobrze :] Ja nie bede brał - po co ? Później bede miał satysfakcje sam dla siebie ze jestem 10 na zawodach ale sam to wypracowalem a nie mam miejsce 4 i wypracował to za mnie jakis proszek/tabletka.

Wyobraźcie sobie że jesteście najlepsi w Polsce na rowerze i sie np dziennikarz Ciebie pyta jaka jest twoja tajemnica treningu czy cos.. odp. kreatyna :|

Osobiście jestem przeciw :]

Coli, kawy, kakao goracej smoły i mleka nie pijam. A tak szczerze to mleko rulez. To ja się jeszcze zapytam co myślicie o dobrym białku serwatkowym. Ćwiczę 3 razy w tygodniu na siłowni + 2x sporty zespołowe. Kolega twierdzi, że pomoże mi to budować mięśnie :D, ale on ma troche inne priorytety i cele treningowe (masa masa). Słowem czy ma to jakiś sens? Diaty nie stosuje, ale z uwagi na problemy zdrowotne mamy jemy raczej chudo. (piersi kurczaka, mało tłuszczu, zielenina itd itp.)

Jeżeli chcesz tylko (a może aż?) utrzymywać swój organizm w dobrej kondycji to taka dieta w zupełności ci wystarczy. Szczególnie piersi kurczaka zawierają dużo białka, które jest materiałem budulcowym dla mięśni. Białko serwatkowe/antykataboliki itp są dla ludzi którym bardzo zależy na rozbudowie masy mięśniowej, lub ewentualnie tym którzy mają genetyczne skłonności do bycia "chudym". Możesz ewentualnie włączyć do diety jakąś multiwitaminę, a po treningu (albo w trakcie) napój izotoniczny (Gatorade, Powerade itp) żeby uzupełnic straty elektrolitów.

• 1 miesiąc temu...

Może to głupio troche zabrzmi wiem ze jak sie nie znam to lepiej żebym sie nie wypowiadał ale czy niektóre z wymienionych tych bardziej sztucznych odrzywek nie powodują u facetów tego że im nie staje :025: ? Słyszałem o takim zjawisku ale nie pamietam czy to było przy keratynie własnie czy przy poprostu sterydach...

Może to głupio troche zabrzmi wiem ze jak sie nie znam to lepiej żebym sie nie wypowiadał ale czy niektóre z wymienionych tych bardziej sztucznych odrzywek nie powodują u facetów tego że im nie staje :025: ? Słyszałem o takim zjawisku ale nie pamietam czy to było przy keratynie własnie czy przy poprostu sterydach...

Hmm roznie to bywa. To jest raczej kwestia psychiki ;) POdobnie sprawa ma sie z napojami , ktore ponoc dodaja 5000 % sily . Wcale nie sa takie cudowne , a wydaje nam sie , ze wzmacniaja nasz organizm :(

Oczywiscie nie mowie o wszystkich odzywkach , sterydach , napojach :blink:

Kreatyna nie daje żadnych długotrwałych efektów, a po jej odstawieniu wszystko szybko wraca do normy... Dużo lepsze jest np. HMB. Co do białek, to najlepsze jest serwatkowe, a najtańsze i równie dobre to jajka, jajka i jeszcze raz jajka :). Ja wsuwam całe, bo żółtka mają dużo wartości odżywczych. Przy budowaniu masy zalecam również jakiś preparat "wszystko w jednym" typu Maxivit albo Centrum - CODZIENNIE. Są też specjalne witaminki dla kulturystów.

Również jestem zdania, że przy rekreacyjnej jeździe suplementacja nie jest konieczna. No może poza preparatami witaminowymi przy bardziej intensywnej jeździe - wiecie, jak dostarczyć organizmowi np. miedzi? :)

• 3 tygodnie później...
:D witaminy Centrum, odzywki z rodziny bio-C.L.A(do kupienia w aptece nieszkodliwe!!!!). , i olimp Glukosamine-mi potrzebne bo pare lat temu mialem wypadek na motorze przeszedlem delikatna operacje kolana i stad moje obawy co do wytrzymalosci stawow :!!: slyszalem ze B12( tu chodzi o kobalamine-tworzenie czerwonych krwinek-cos ala EPO) w odpowednich ilosciach spoteguje Twoje trningi ale nie probowalem i raczej nie bede !!

Tylko po tym nie wzrasta siła itp, Synthol po prostu rozpycha mięsień, to bardzo gęsta ciesz wstrzykiwana do mięśnia... :035: Zdjęcia po operacji (usuwanie martwej tkanki jeśli mnie pamięć nie myli :033:) są równie "ciekawe". To przykład, jak z dobrze zapowiadającego się kulturysty zrobić... sam nie wiem co...

BTW. To raczej nie ma za dużo wspólnego z tym tematem :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...