bialy1241 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam;) Jak w temacie ,ponieważ złożyłem nowy rower i przyszedł czas na zmianę amorka z obecnego sr xcr. Szukałem na forum tematu podobnego do mojego i zgodnego w miarę z moimi parametrami ale nie znalazłem nic oczywistego, wiec proszę o pomoc. Ważę 55 kg i bd będzie on używany w downtownie .Chodzi mi o amortyzator , który bd będzie zarąbiście trwały i miał bardzo płynną regulacje od bardzo miękiego do zablokowania Prosiłbym abyście podali takie swoje propozycje do kwoty 700 zł oraz do kwoty 1100 zł . Wolałbym , aby amortyzator ale jestem otwarty na wszelkie propozycje używek. Ja brałem pod uwagę epicona i rebę, ale czytałem też bomberze. Za wszelkie prozpozycje propozycje z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar268 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 W jednym z tematów kolega z naszego forum ma na sprzedanie foxa. http://www.forumrowe...mortyzatoryitd/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Co to jest "downtownu"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar268 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Sam nie wiem co to „downtownu” ale czytając „Ja brałem poduwagę epicona i rebę, ale czytałem też Boberze” chodziło chyba o amor do XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Chodzi mi o latanie po miescie;) Ze schodow , murkow, kraweznikow itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Downtown można też tłumaczyć jako stary urban fr. Ten Fox z linku ma sterówkę taper więc nie do każdej ramy podejdzie. Powiedz jaką masz ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Nom do mojej nie bd będzie pasował.. Ja zbudowalem rower na ramie rockrider 8XC.. Tu jest tylko 1i1/8.. Więc proszę o jakieś inne propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Czyli zwykły xciak który ni jak się do tego nadaje nawet w najmniejszym rozmiarze. Więc proponował bym od razu zakup framesetu za te pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Wszystko fajnie kolego Bombell tylko teraz prosze przelozyc wypowiedz na jezyk polski Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Czyli twoje obecna rama nie nadaję się do "skakania". Proponowane wyjście to zmiana ramy i amora jednocześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Tylko to jest na tej zasadzie ze ja nie robie tego ciągle... Bo wrecz uwielbiam jezdzic bez celu po miesteczku... Jak wiadomo ze polskie miasta sa jak dzungle chcialbym zeby wywieral wszystkie krawezniki, dziury a jakby mogl to nawet zwir ; D Więc zalezy mi najpierw na trwalosci amorka i jego miekosci, bo dopiero pozniej, rzadziej jest meczony po schodach itd Jak ocenicie te rebe sl od kolegi z forum http://www.forumrowerowe.org/topic/95426-rowery-mtb-na-czescireba-slorohebel-xtrlouisekorbymanetkikolaprzerzutki-xtritchey-wcs/?? Zaczalem tez na powaznie zastanawiac sie nad bomberem... Tylko zobaczylem ile tego jest i nie wiem, ktory model bd najlepszy do mojego skromego budzetu Dzieki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Wiecie w ogóle co to jest downtown? To jest miejska odmiana downhillu, czyli potrzebuje czegoś pokroju juniora, albo boxxera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 I inna ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Rama bd będzie po sezonie jakos na gwiadke a na razie wybieram amor Wiec podajacie jaki powietrzny model bombera brac, szukac lub jakie inne amorki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Ta rama rockridera nie wytrzyma tak wysokiego amora. Lepiej kup jakas rame np. dragstar, dart street fighter za max 400 zl np. http://allegro.pl/rama-dartmoor-street-fighter-stery-suport-i1758199626.html a pozniej mysl o amorze, np http://allegro.pl/manitou-sherman-slider-150mm-tpc-i1741302658.html , http://allegro.pl/marzocchi-55rs-2010-160mm-i1740543231.html . Niech tylko bardziej obeznani w temacie popatrza na te widelce i je ocenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.