porlock Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Hej, mam taki problem ze przy prędkości powyżej 25km/h cos brzęczy zarówno w przednim jak i w tylnym kole, badałem bardzo dokładnie co to za licho może byc, ale nic konstruktywnego nie wymyśliłem. Na 99% to nie napęd bo na "luzie" tez brzęczy, klocki o tarcze nie ocierają bo gdy kręcę kołem na sucho nic nie słychać, jak jadę wolniej również cisza, nigdy nie miałem roweru z hamulcami tarczowymi, wydaje mi sie ze to właśnie one wpadają w jakiś rezonans od pędu powietrza, przy czym same siedzą bardzo sztywno i nic sie nie rusza.. Może tak ma być, będę wdzięczny za wszelkie porady i opinie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freud Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Rozpędziłbym się do 40-50 - najlepiej z górki żeby brzęczało porządnie. Następnie delikatnie zacząłbym hamować - jeśli przestanie brzęczeć to będzie przynajmniej wiadomo, że coś w hamulcach. Luźna spinka lub tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 głupie pytanie ale może to opony ? :icon_mrgreen: jeżeli nie to coś może wpadać w drgania przy większych prędkościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porlock Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Opony nie powinny brzeczec metalicznie .. co inneo to mi do głowy nie przychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.