Skocz do zawartości

[Pokrowiec]Na telefon

roweras

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę mieć taki pokrowiec na telefon,który przyczepia się do kierownicy :) Widziałem tu gdzieś taką ofertę,ale nie mogę jej znaleźć :( Wie ktoś o tej ofercie? :)

Napisano

Ja też właśnie coś szukam na telefon co będzie go chroniło przed wilgocią, trzymam go w kieszonce z tyłu koszulki.Póki co mam skarpetę taka specjalną na telefon, ale po 1-2h jazdy staje się częściowo mokra.Teraz kładę telefon tyłem do pleców wiec nic się nie stanie, ale jak jest jakiś deszcz to nie ma gdzie chować, chyba że w (gacie), tam najbezpieczniej.

Napisano

Jeśli jeździcie z plecakiem idealnym rozwiązaniem jest pokrowiec deuter'a --> KLIK

Nokia e51 mieści się idealnie, większy telefon niestety nie spasuje.

76ee0f198402479945cf764b454f7628.jpg

fd8678ed85756a8ebdcdce10f8164f4f.jpg

pokrowiec sprawdzony już w niejednej ulewie i świetnie utrzymuje suchość. Jest bardzo poręczny, w czasie jazdy z powodzeniem można go otworzyć i skorzystać z telefonu oraz równie łatwo schować. Pokrowiec nie uwiera w ramię.

Napisano

Ja też właśnie coś szukam na telefon co będzie go chroniło przed wilgocią, trzymam go w kieszonce z tyłu koszulki.Póki co mam skarpetę taka specjalną na telefon, ale po 1-2h jazdy staje się częściowo mokra.Teraz kładę telefon tyłem do pleców wiec nic się nie stanie, ale jak jest jakiś deszcz to nie ma gdzie chować, chyba że w (gacie), tam najbezpieczniej.

Mam podobny pokrowiec, czasem trzymam w plecaku przy samych plecach. Dzisiaj jak go w trasie wyciągnąłem, od wilgoci odbiło mu i pokazywał, że trwa ładowanie :blink: Chyba że sobie automatyczny upgrade zrobił na baterię słoneczną ;) Ewentualnym wyjściem jest jeszcze włożenie tego pokrowca do małego woreczka foliowego.

Napisano

Polecam Hama Universal Bike Hard Case. Używam go od 3 lat i muszę powiedzieć że nigdy mnie nie zawiódł jazda w mocną ulewę nie jest groźna dla sprzętu w środku telefon/nawigacja zawsze suche ;)

Koszt kompletu hamy ok 80zł bez przesyłki

lub

komplet (nie wiem jaka firma):http://allegro.pl/et...1751146251.html

Napisano

Ja używam zwykłych torebek strunowych, które kosztują grosze -> http://www.neopak.pl/torebki-strunowe a zapewniają świetną ochronę przed deszczem. A co najlepsze nie trzeba wyciągać telefonu z torebki żeby zadzwonić / napisać smsa itp (działa bezproblemowo z wyświetlaczem pojemnościowym - takim jak w ipodzie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...