Borys76 Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam. Czy ktoś z forumowiczów miał okazję przetestować nowe hamulce XTR lub XT 2012? Prosiłbym o obiektywne komentarze. Pozdrawiam
darekc Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Od 2 tygodni bawię się nowym hamulcem BR-M785 z klockami F03C, tarczą 180. Do tego zamocowaną mam manetkę 780 na I-SPEC. Sam hamulec do poprzedniego mojego spowalniacza nie porównam Ci bo to jak by merca z maluchem porównywać, ale w porównaniu z hamulcem kolegi AVID Juice Three już można. XT wydaje mi się dużo mocniejszy i łatwiej jest mi wyczuć moment od hamowania do momentu blokady koła. Po za tym wydaje mi się, że jego hamulce bardziej hałasują podczas hamowania. XT jednym palcem jestem w stanie postawić rower na przednim kole w Avidzie do tego potrzebowałem więcej siły. Zjeżdżając wczoraj ze sporą prędkością z górki (mimo przesuniętego ciężaru ciała za siodełko) miałem wrażenie, że zaraz wystrzelę z roweru. Ogólnie podczas hamowania mam banana na gębie tak zadowolony jestem z nowych zabawek, no i ten wygląd zdecydowanie lepszy niż w modelu 775
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.