Danielox Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam. Chciałem się dowiedzieć, czym można wyczyścić gumową osłonę w klamkomanetce Shimano-ST 2300, oraz owijkę firmy PRO. Składałem wczoraj rower i niektóre części były zakurzone, gdyż leżały w pokoju od czerwca (czekałem na wszystkie części aby go złożyć). Jako iż miałem trochę smaru na palcach i dotykałem kurz, a później klamki i owijkę, to się one trochę ubrudziły. Czym to wyczyścić ?
Maverick125a Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam! Ja moją owijkę czyszczę bez odwijania. Po prostu biorę gąbkę oraz wodę z płynem do mycia naczyń lub proszkiem do prania i delikatnie czyszczę ją. Na co trzeba zwrócić uwagę: nie czyścimy "pod włos" ponieważ może nam się owijka brzydko poodginać. Co do gumek to nie mam pojęcia. Myślę że pomogłem. Pozdrawiam, Grzegorz
pawelsystem Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 e tam słaby sposób niebieski słoń i mamy owije jak nowa tylko trzeba robic to z głowa.... ps obecnie mam biała owijke
ksobinho Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 benzyna ekstrakcyjna do zapalniczek chyba najskuteczniejszy srodek, szczegolnie gdy ubrudziles owijke od smaru pozdro
Rudy102 Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Szkoda benzyny marnować. Lepiej do zapalniczki wlać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.