morion Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Witajcie... Wczoraj (4.08) skradziono mi moją czarną Curare Rama - Poison Curare 50 Amortyzator - Rock Shox Pike 409 Damper - Rock Shox Bar 2.1 Kierownica - Easton EA50 Mostek - NS Teeter Totter 60mm Korba - Bontrager Select Suport - Dartmoor Hard-Barr Hamulce - przód: Deore 535, tarcza xt 180mm; tył: 535, tarcza xt 160mm Manetki - Deore Przerzutka - przód: Deore; tył: Deore LX Koła - przednie: obręcz Equalizer 27, piasta NS Roller, szprychy Cn Spoke - tylne: obręcz Equalizer 27, piasta NS Coaster Pro, szprychy Cn Spoke Opony - Fat Albert 2,25 / Kenda Komodo 2,1 Kaseta - Deore HG50 Łańcuch - HG53 Sztyca - Truvativ XR DC Siodełko - WTB Pure V Rower praktycznie cały czarny, jedynie piasty czerwone i zbiorniczki hamulców oraz przerzutka LX w kolorze srebrnym (nie mam zdjęć). Rama to starszy model, z możliwością zmiany skoku. Z góry dzięki za jakiekolwiek info! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Numer ramy posiadasz? Bez tego może być ciężko odzyskać rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Jeśli zginęła Ci, bo była tak przypięta: to sam jesteś sobie winien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molten Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 kolego tu nie chodzi o to czy mial przypiety ktos dobrze rower, czy mial U locka za 400 zl z alarmem i dozorem 24h prywatnego ochroniarza. Problem dotyczy tego, ze zlodziejstwo trzeba eliminowac i sobie pomagac. Wszelkie komentarze typu okazja czyni zlodzieja sa co najmniej idiotyczne: nie ma zabezpieczen nie do zdjecia. Problemem jest to, ze ktos to pozniej kupuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 No właśnie... kolego. Złodziejstwo trzeba eliminować zapinając porządnie rower. Samochód zostawiasz otwarty na noc albo dom jak wychodzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molten Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 auto bez zamknietego zamka mozesz tylko porownac do roweru bez zapietej blokady, zero logiki. A uwierz- bo zajmuje sie tym zawodowo- jesli ktos chce, to zwinie auto za kilkaset tys z zamknietego garazu z gps'ami i setka innych zabezpieczen tak, ze mozesz pomarzyc tylko o tym ze je kiedykolwiek ktos znajdzie. Tak samo zawinac mozna rower z kazdym zabezpieczeniem. Jesli dalej chcesz udzielac takich madrych porad: a widze ze jestes z moich okolic: przejdz sie wieczorem ul Abramowskiego w koszulce Widzewa. Ja Ci jutro napisze ze dostales w twarz nie dlatego ze miales zla koszulke, tylko trafiles na zle miejsce. Subtelna roznica. EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 molten@ - święte słowa- sam jestem z łodzi i wiem że nie trzeba mieć koszulki klubowej aby dostać po pysku , trzeba bardzo uważać a głupie komentarze w niczym nie pomogą, morion poprostu opisz dokładnie w jakich okolicznościach rower zaginął może ktoś będzie w stanie pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winfor Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Taka mała uwaga - jak nie masz numeru ramy, to nie odzyskasz roweru chociażby go miał twój sąsiad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deoksyryboza Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A uwierz- bo zajmuje sie tym zawodowo- jesli ktos chce, to zwinie auto za kilkaset tys z zamknietego garazu [...] Ciekawie to zabrzmiało Właścicielowi skradzionego roweru współczuję, ale dobre zabezpieczenie roweru to podstawa i trzeba o tym pamiętać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molten Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) nom, chyba trzeba na policje zglosic i IP podac nadinterpretacja: nie tylko zlodzieje zajmuja sie sprawami skradzionych aut. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez ulvgar Nie cytujemy postów bezpośrednio nad naszymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek95 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Złodziej jak będzie chciał to ukradnie wszystko tylko wystarczy, że się odpowiednio przygotuje. Wiem z doświadczenia bo ukradli mi rower z piwnicy gdzie kłódka była zabezpieczona z dwóch stron pięciu milimetrową blachą (tak, że rakami nie podejdziesz) i rower był przypięty łańcuchem (ogniwo grube jak kciuk i zewnętrznie utwardzany). Jak otworzyli piwnicę? Otóż prawdopodobnie odgięli blachę podnośnikiem hydraulicznym, przecięli kłódkę antywłamaniową za 120zł i zabrali rower z łańcuchem (nie wiem czy go przecięli ale gdy sam go testowałem nie uległ- ponad metrowymi rakami w dwójkę z kolegom nie daliśmy rady go przeciąć). Rower był przypięty do stalowego regału, który sam w sobie ważył ponad 300kg + około 200kg gratów- podniesienie regału i tak by nic nie dało bo łańcuch był zapięty między półkami (przyspawanymi). Wniosek wyciągnąłem taki żeby rower trzymać w mieszkaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winfor Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Krzysiek, alarm bezprzewodowy na allegro + syrena do piwnicy to koszt... 9 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oweeen Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Ciekawa propozycja z tym alarmem. Chyba sobie sam takie coś kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek95 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Ciekawy pomysł z tym alarmem, tylko nie było mnie wtedy w Polsce Ale chyba skuszę się na ubezpieczenie mieszkania + piwnicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Będę zwracać uwagę na taki rower. Według mnie żadne zabezpieczenie nie jest podstawą - roweru po prostu NIGDZIE nie można zostawiać. A jeśli koniecznie chcesz jeździć "po bułki do sklepu" to kup sobie jakiegoś starego grata, którego nie będzie szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morion Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Wykopałem tylko takie stare zdjęcie -inne koła, mostek, kierownica, siodełko. Był bez błotników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Łączymy się w bólu. Mimo wszystko przychylam się do tego co napisał siwy84, sam jesteś sobie winien...Przykre, że mimo tylu ostatnio przypadkach kradzieży i pojawiających się tematach na forum, są jeszcze bikerzy, którzy nijak chcą zabezpieczyć swój rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dar0 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja nie sądzę, by problemem byli tylko bikerzy, którzy nijak nie zabezpieczają roweru. Problemem jest - jak zrobić to na tyle skutecznie, by rower był bezpieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi