MarcinN Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Czy szprychy do kół 24-calowych są krótsze, czy też różnią się zaplotem? Mam jeszcze jedno pytanko, z tego co wyczytałem gdzieś na tym forum, to różnica wytrzymałości między 36 i 32 szprychami jest bardzo znikoma, ale 36 trzeba zakładać na 4x, a 32 na 2x lub 3x i czy to nie zwiększa wytrzymałośc chociażby na centrowanie? Pozdrawiam i chciałbym dodać, że nie bardzo się na tym znam :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Sa krotsze, bo srednica obreczy jest inna. Co do samego zaplatania to polecam 3 krzyze, bo mimo tego, ze w stosunku do zaplotu na 4 krzyze kolko jest troche slabsze bocznie, to ma wieksza wytrzymalosc na "jajko" czyli bicie gora dol, a to w sumie jest wazniejsze, przynajmniej dla mnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.