Kenjiro Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam! Jestem nowy na forum, tak więc "doberek" wszystkim. Do rzeczy jednak. Posiada wysłużonego Gianta Bouldera 550, któremu stuknęła już pełnoletność i praktycznie wszystko oprócz ramy nadaje się do wymiany. No właśnie - czy na pewno... To jest rama chromowo-molibdenowa. Pytanie: czy warto na tej ramie składać rower z takich komponentów żeby odpowiadał klasie powiedzmy Unibike FLITE? czy też lepiej kupić od razu FLITE? Co warta jest moja stara rama w porównaniu z tym co oferuje Unibike? Pozdrawiam Kilka fotek:
Desmond Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Myślę, że nie ma sensu rozbudowywać Twojego roweru, tylko kupić nowy. Flite jest dobrym pomysłem tylko mnie osobiście nie przekonuje do niego amor XCR, chyba że go wymienisz wtedy będzie cacy, ale jakbyś dołożył 500zł^^ to miałbyś już Experta a tam siedzi o wiele lepszy amor (Tora) ;>. A co do Twojego Gianta to jest on na ramie stalowej która wazy pewnie z tonę, a we Flite masz już ramę aluminiową która jest o wiele lżejsza a ponadto równie wytrzymała...
kar268 Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Nie ma sensu już pchać kasy w twojego. A czemu zaraz nowyrower ? nie lepiej rozejrzeć się za czymś używanym ale z wyższej półki ? można czasamiwyrwać fajny rowerek. Sam ostatnio widziałem taki za 750 zł marki nie pamiętam aleprzedni Amor to chyba z3 była na deore i heble hydraulicznie tylko nie tarczowea szczękowe. Za ta cenę bajka normalnie. Pozdrawiam Karol
kasperek Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Masz obecnie fajną ramę wykonaną z dobrego materiału, ale jej geometria nie przystaje do obecnych standardów. Pytasz co lepiej, ale na to pytanie tylko ty znasz odpowiedź. Może przypomina ci ten "pierwszy raz" lub wiążesz z nią jakieś uczucia... w takim razie lepiej odnowić. Jeżeli nie to lepszym rozwiązaniem będzie najprawdopodobniej zakup drugiego roweru (niekoniecznie nowego - w cenie nowego unibike'a możesz kupić coś lepszego, ale używanego). Poza tym zastanów się gdzie i jak chcesz jeździć, bo może się okazać, że bliższe jest ci kolarstwo szosowe niż górskie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.